Szerintetek nincs eltúlozva a falkavezérség?
Figyelt kérdés
Szinte minden kérdésnél megjelenik legalább egyszer,hogy biztos gond van vele,nem te vagy a főnök.Ti mit gondoltok erről ?2012. jan. 12. 15:41
31/38 anonim válasza:
Csak pozitiv megerősitéssel NEM lehet kutyát nevelni. engem egyszer ugy otthagyott a gyönyörű engedelemes dobermannom, hogy öröm volt nézni. Aztán megfogtam, és jól elvertem. és ezt csak egyszer. azóta bárhol, bármilyen körülmények között a kutya 100 %-osan behivhtó. A szögest én is használom pontositás végett, de szerintem aki komyolabban kutyázik, az nem utasitja el ezeket a kiképző eszközöket. A mai világban két kifejezés létezik: falkavezér, állatkinzó. Falkatagként irányitani a kutyát, ugyanakkor teljesen elutasitani a testi fenyitést. Holott a természetben teljesen természetes dolog
32/38 anonim válasza:
Kedves utolsó! Azért verés helyett bőven van más lehetőség a behívás rögzítésére.
33/38 anonim válasza:
Néha van, néha nincs. A kutyák is obad*sznak egymásnak, ha valami nem tetszik nekik, rájuk mégsem mutogatunk, hogy "hú, állatkínzó". Én is gondolkodás nélkül odavágok a kutyának, ha olyat csinál, amit soha többet az életben nem akarok tőle látni. Ebből egyértelműen és tartósan megérti, és ha nem idegbetegen verem meg, hanem higgadtan, fegyelmezési célzattal, akkor lelki sérült sem lesz tőle.
34/38 anonim válasza:
Én is igy gondolom kedves utolsó!!!!
35/38 A kérdező kommentje:
Azon gondolkoztam a falkavezérséggel kapcsolatban,hogy a természetben sem attól lesz alfa,mert annak született és neki ez alapból jár és attól sem,mert ő eszik először. Ott is kőkeményen megharcolnak ezért a címért,elég gyakran véres verekedésekkel érik el.Ne értsetek félre nem vagyok híve a verésnek,de el kell érjem,hogy tiszteljen és ez valamikor hosszadalmas munka és valamikor ezt csak keményebb eszközökkel lehet.Ha nem olyan a személyiségem(mivel nem mindenki alkalmas vezetőnek)akkor csinálhatok bármit nem fog elfogadni,még ha agyon verem akkor sem,max csak félni fog tőlem és az nem ugyan.
2012. jan. 13. 13:31
36/38 anonim válasza:
Na ebben viszont tévedsz :) A természetfilmekben lehet, hogy mutogatnak verekedéssé fajult dominanciaharcokat is, de azért az állatok ezt általában igyekszenek elkerülni. Hiszen gondolj bele, egy verekedésben mindketten megsérülnek, a győztes fél is, akit aztán egy kevésbé rutinos, ellenben egészséges falkatársa simán leverhetne a magas lóról, és mindig az lenne a falkavezér, aki a legrégebben verekedett :)) Ők elsősorban "mentális" harcokkal döntik el ezt a dolgot, esetleg figyelmeztető harapásokkal, látszatharcokkal, de csak ritkán lesz belőle vérre menő küzdelem. Szóval ezek a falkavezérség megszerzésére irányuló technikák tényleg a farkasoktól lettek ellesve, és sok esetben hatékonyabbnak bizonyultak, mint a testi fenyítés.
37/38 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam,hogy szétmarcangolják egymást:)és azt sem,hogy ez mindig vérre megy.A saját kutyáimon is megfigyeltem...az egyiknek elég volt csak rámorognia vagy legvégsőbb esetben leszorítania a földre,de miután ő kikerült a csapatból elindultak a harcok.A másikat meg csak zsarnoknak hívtam,mert ő szinte mindig verekedéssel próbálta a többiek tudtára adni,hogy ő erősebb.Pedig előtte nem volt agresszív. Nagyon sokszor nekem kellett megakadályozzam a komolyabb sérüléseket.Abban egyetértünk,hogy hatékonyabb a testi fenyítésnél.
2012. jan. 13. 14:19
38/38 anonim válasza:
Valóban ritkább az olyan "fanatikus falkavezér" mint én. De, ha észrevetted, kevesebb az olyan ember, aki ért a kutyákhoz, mint aki nem. Több a tudatlan gazda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!