Fültisztítás paraffinnal? Hogy?
A kutyám füle elég gyorsan zsírosodik, a doki szerint nincs baja.
De mivel szemlátomást zavarja, és kedvenc része a vakargatásban, ha a fülében járok könyékig, ezért gondoltam, néha kipucolom a fülét.
Vettem paraffinolajat (úgy tudom, ezzel kell (?)), már csak azt nem tudom, mennyit csepegtessek, hogy használjam stb...
belecseppentek a fülébe, eldörzsölöm és kitisztítom és ennyi?
Köszönöm a válaszokat!:)
Más módszerek is érdekelnek, ha nem ez a megfelelő!
A patikában nem tudták, mi az...
Le tudnád írni a nevét valamelyiknek?:)
Amúgy nagyon ne?
Már megvettem a paraffint:(
Persze akkor nem használom csak azért, mert "mindenáron"...
Köszönöm a választ!:)
Eszedbe ne jusson paraffint tenni a kutya fülébe !
Állatos boltokban, állatpatikában kapni kutyának fültisztító folyadékot. Rá van írva a használata. Ez a folyadék kellően frissen is tartja a fület.
Túl sokat meg nem piszkáljuk a kutya fülét, mert gyulladás lehet a vége. A kutya füle igen jól meg van tervezve, hogy kizárja a port, piszkot. Az én kutyáimnak elég volt mindig csak a külső fület lepucolni időnként.
Persze, nem szó szerint könyékig merülök el benne:D
De nagyon sokat vakarja magának, biztos viszket neki...
Meg a mancsával nyomkodja előre...
Ilyenkor finoman megvakarom a füle tövét, és már nyomja is a hallójáratát a kezemre!
Akkor jól átdörzsölöm neki, és olyan élvezet van a fején:D szerintem más dimenzióba lép ilyenkor:D...
Szóval oké, paraffint ne, de most rosszul emlékszem, és ezt biztos nem is mondhatták, vagy ez csak régi módszer volt, de már van jobb?
köszönöm az újabb válaszokat!:)
pont összefutottam a dokinál egy jófej kozmetikussal, ha megint találkozunk, megkérdezem, köszönöm a tippet!:)
a fülét már mutattam a dokinak, ő nem látta gázosnak és azt mondta, ne is nagyon tisztogassam, mert ez egy érzékeny, kényes egyensúly...
úgyhogy azóta nem is tisztítottam ki.
a fülében a cucc barnás.
minden kutyámnak és macskámnak ilyen.
az rossz?
amúgy nem annyira sűrűn vakarja, csak sűrűbben, mint a többiek... de nem sebesíti fel vagy ilyesmi...
Nem akarom a dokidat űberelni, de a barnás az atkára utal.
Mivel gyakran visszatérő a fülgond, nagyon is atkára utaló.
Az atka átmegy egyik állatról a másikra sajnos.
Ha jó kozmetikushoz mész, és valóban atkás, ő észre fogja venni. Akkor pedig válts orvost.
De ez csak egy kutyás véleménye. Remélem, megoldódik a problémád hamarosan.
Köszönöm, Utolsó!:)
A dokim amúgy nagyon jónak tűnik, mindenki ódákat zeng róla, de fel fogom vetni nála ezt az atkadolgot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!