Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon havanese ideális...

Redsonja3 kérdése:

Bichon havanese ideális testsúlya 15 hetesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A segitségetekre lenne szükségem, aki már jártas bichon havanese kutyusokban :-) 15 hetes kislány kutyusom van és tegnap kicsit meglepődtem, amikor a mérlegre tettem őt, mert a súlya 3 kiló 40 deka volt.6 hetesen 1 kiló 40 dekával hoztuk el őt az eladótól. Szóval a kérdésem a következő lenne: ennyi idős korában nem sok egy kicsit ez a mostani súly? Olvastam már ezt-azt ezekről a fajtákról, hogy 4-6 kiló a felnőtt súlyuk, de már 12 kg-os kutyusról is hallottam. Mégis egy kicsit furdal ez a kérdés vele kapcsolatban. Ha valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban, akkor azt szivesen venném:-)
2012. jan. 11. 13:43
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Na és most, lassan 16 hetesen! Direkt ezt a képet teszem fel, hogy tudjatok viszonyitani a nagyságát (dagadtságát) illetően :-)

[link]

2012. jan. 12. 12:59
 12/23 A kérdező kommentje:

Jaj, az előző kép az megint, bocs :-(

Még egy próba, remélem ez már sikerül...!

[link]

2012. jan. 12. 13:04
 13/23 anonim ***** válasza:
Az első képen teljesen olyan mint egy havanese fajtisztának tűnik..de a másikon óriási lehet a kislány kezébe tűnik annak de nagyon nagy :S:S
2012. jan. 12. 14:16
 14/23 anonim ***** válasza:
Egyépként nagyon édes *_*
2012. jan. 12. 14:16
 15/23 A kérdező kommentje:

Igen, ezért is irtam, hogy minden "fajtajellemző" ráillik a kutyusomra, bár én nem ragaszkodom a fajtatisztához, hisz nem tenyésztés céljából vásároltuk,hanem azért, mert a kislányom minden álma egy ilyen kisméretü cuki kutya volt:-)Csak a gyors "méretnövekedés miatt" aggódtam egy kicsit, hogy ne legyen belőle egy hatalmas kutya. Amúgy találtam egy kalkulátort, ami a kutya felnőtt súlyát mutatja meg :-)

Be kell irni a mostani súlyát és hogy mennyi idős, NA ÉS 5.5 kg-ra jött ki a felnőtt súlya!

2012. jan. 12. 14:41
 16/23 anonim ***** válasza:

Sziaa:)

Kicsinek tényleg olyan mint egy fajtatiszta havanese.

De 4 hónapos korára elég nagyra nőtt.:S

Enyém most 1 hete múlt 3 hónapos és 1,5 kg tegnap mérte az állatorvos.

Vagy nagyra sikerült havanese, vagy egy nagyobbacska ám de fajtajelleges havanese keverék.

De nagyon édes, gyönyörű kutyus:)

Este küldök én is képeket, csinálok újakat, mert egy ideje nem csináltam:)

Este írok!:)

2012. jan. 12. 17:43
 17/23 anonim ***** válasza:

Uu utoljára.

Szüleit néztétek amikor megvettétek? Ők is nagyobbacskák?

Mert tényleg lehet, hogy csak méretesebbek, mert nagyon hasonlít a havanese-re.

Én amikor vettem megnéztük a szüleiket, és ők kicsikék voltak, meg is lepődtem, nagyobbra számítottam.

Meg a kis drágák is aprók voltak, bár azóta sokat nőtt:)

2012. jan. 12. 17:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Itt vannak a képek:)

Peggy amikor hoztuk:

[link]

[link]

Peggy ma:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Cocco & Safi kiskorukban (ők törzskönyvesek):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Safi mostanában:

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 12. 19:24
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a sok infót a kutyus testsúlyát illetően, nagyon rendik vagytok :-) Anya kutyust láttuk, ö 6 kilógrammos volt, az apa meg 5 kiló, úgyhogy gondolom, hogy a szülőknél nagyobbra TALÁN nem nő :-)))

Mindegy, mi igy szeretjük, dagadtan :-)))

Sziasztok!

2012. jan. 12. 20:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Na? Mekkora lett a kutya? Én olyan 6-ra tippelek, de lehet lelassult a gyarapodása. :) Szerintem nem volt olyan vészesen súlyos, bár egy kicsit hirtelen nőtt az a kutya. Az én havanesem most 12,5 hetes és 2,5 kilós. A 3 hónaposnak a 1,5 kiló elég kevés amit írt valaki.

A tenyésztőnk szerint ebben a korban hetente kb 20 dekát híznak, tehát havonta 80-90 dkg-ot.

10 hetesen 1870g volt, majdnem 11 hetesen 2100g, majdnem 12 hetesen 2300g , majdnem 13 hetesen 2500g. Szóval tényleg heti 200g. :)

Havanesenél 7-8 kilós kutya is előfordul.

2015. jan. 19. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!