Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális dolog az új állattörv...

Zozi1111 kérdése:

Normális dolog az új állattörvény, főleg a veszélyes kutyákra vonatkozóan?

Figyelt kérdés
A törvény szerint veszélyes kutyának már az minősül, ha a kutya megharap valakit. Be kell zárni kenelbe és a nyakába kell tenni a harapós kutya táblát.
2012. jan. 10. 10:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Gondolom azért az nem elég, hogy ha a kutya állítólag megharapta szomszéd Béla bácsit, de erről nincs bejelentés a jegyzőnél, vagy nem tett feljelentést. Mert ilyen alapon van egy veszélyes tacskónk meg egy nem veszélyes amstaffunk. Ugyanis a tacsi egyszer megharapott egy c típusú "úriembert" az utcán, amikor az nekem akart jönni. De valószínű, hogy nem ezzel nyitnék ha megkérdezik, hogy harapós -e a kutya. Mivel ezen kívül soha nem mutatott ok nélkül agressziót (morgást sem) senki felé.
2012. jan. 11. 09:21
 12/13 Semiramis válasza:

Nem félreértettem,csak annyi a bajom vele,konkrétan,hogy a törvény lehetővé teszi azt,hogy veszélyessé nyilvánítsanak egy kutyát pusztán a fizikai adottságai alapján is.

Eb által okozott fizikai sérülés, eb veszélyesnek minõsítése és a veszélyes eb tartása

24/A. §

(1) Az állatvédelmi hatóság az ebet egyedileg veszélyesnek minõsítheti, amennyiben

a) az eb fizikai sérülést okozott, és megvalósulnak a veszélyesnek minõsítés e törvény végrehajtására kiadott

jogszabályban meghatározott feltételei, vagy

b) az eb fizikai vagy pszichikai állapota alapján FELTÉTELEZHETŐ (!), hogy az embernek fizikai sérülést okozhat, és ez

a veszélyhelyzet kizárólag az eb veszélyesnek minõsítésével hárítható el.

Ebből kiindulva az önkormányzatok,ahol bevezetik az ebadót,mert ugye komoly bevételt jelenthet számukra,élni fognak ezzel a lehetőséggel is,vagyis a fizikai adottságaik miatt vélhetően sérülést okozni tudó kutyák,főleg pl.az amstaffok veszélyessé lesznek nyilvánítva.

Összségében örülök az új állatvédelmi törvénynek,viszont sérelmezem magamra nézve azt is,hogy én,aki tisztességesen tartom,gondozom és maximálisan ellátom a kutyámat,nekem kell arra is pénzt adnom,hogy pl.az utcára tett,gazdátlan kutyák ellátásáról gondoskodjanak.A menhelyek fenntartása,a gazdátlan állatok elllátása úgy gondolom,egy országban közügynek kéne lennie,tehát vagy állambácsi pénzelje,vagy pedig fizessen mindenki.

2012. jan. 12. 08:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Hidd el, egy szavam nem lenne ha a menhelyek is látnának akár egy forintot is a befizetett adóból. Csak sajnos el tudom képzelni, hogy ez mennyire szolgálja a gazdátlan kutyák ügyét.... Semennyire.
2012. jan. 12. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!