Ez már nem túlzás a kutya fegyelmezésénél?
A szobásat én sem értem...
A kajás pedig túlzás lehet egy "átlagos" kutyánál, de érthető egy dominánsabbnál...
Mondjuk az, hogy oda sem nézhet, azt nem tudom, hogy érti...
Én is megmorgom a kutyáimat, ha kunyerálni próbálnak, de ha csak fekve néznek a helyükről kaja közben, az nem zavar...
Szerintem sem a szabályok durvák, hanem a mód, ahogy betartatják őket.
Ez a morgás nagyon jó, nincs vele semmi gond.:)
Viszont én fizikai fenyítést csak nagyon, de nagyon indokolt esetben alkalmazok, és akkor is csak úgy, ahogy az anyja tenné helyre, a pofájára szorítok és morgok, miközben a szemébe nézek.
Nem verek a fenekére, nem nyomom az orrát semmibe, nem fektetem a hátára meg ilyesmi.
(A hátrafektetés amúgy is csak akkor ér valamit, ha ő magától fekszik le...)
Nem. Persze nekünk embereknek ezek túl szigorú korlátok,megalázónak éreznénk stb
Nézzél meg a farkasokról egy természetfilmet,hogy ott az alfa mit tesz ha a többiek idő előtt ránéznek a kajára
Szerintem nem túlzás. Minden bizonnyal a szabályoknak megvan a maga oka.
Az én kutyám például azért nem mászkálhat engedély nélkül a házban, mert egy-két értelmi fogyatékos családtag előszeretettel zabáltatja csokoládéval a cukorbeteg kutyát. Meg hasonlók... De előfordult, hogy tűt nyelt le a kutya szintén fogyatékos családtag miatt, vagy meg akart enni egy nagyon erős altatót, ami szintén a földön volt, mert szintén egy fogyatékos lepotyogtatta a földre. Na, ha az 1.5 kg-os kutya megeszi azt az altatót, amitől egy 80 kg-os felnőtt ember elájul, akkor ő örökre elaludt volna...
Szóval szerintem náluk sem véletlen, hogy kicsit szigorúbb szabályok vannak, nyilván a kutya érdeke. A kajáláos bámulás meg engem is nagyon idegesít. Az egyik kutyámnak meg is van tiltva, mert nem tudok jó ízűen enni, ha bámul, a másik meg az, hogy zavar, hogy görcsösen bámul valamit, ilyenkor kizökkentem, mert neki sem jó, ha ennyire ráfeszül valamire. A másik kutyám bámulhat egyenlőre, mert őt még nem tudtam lenevlni róla. :D
Nem látom a kutyát, így nem tudok állást foglalni. Ha egy reszkető amúgy is szolgalelkű állatnak hoznak újabb és újabb szabályokat az biztos nem jó, de ha egy egyébként dominanciára hajlamos kutya van így nevelve, azzal nincsen semmi probléma. Barátnőm Bull Terrierje kicsi korától szigorúan lett nevelve. Pl. órákra az autóba hagyja, sok szabályt állított fel neki. Most a kutya bármilyen társaságban jól viselkedik, és egyáltalán nem lelki beteg.
Egyébként én sem szeretem a kunyerálós kutyákat. És az sem igaz minden esetben, hogy ha a kutya nem kér, ha már evett. Az egyik kutyám akármennyit enne, akkor is kérne. Ő tudja mi a farkasétvágy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!