Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 1 éves border collie...

Van egy 1 éves border collie kutyám, aki sok ember szerint nem teljesen fajtiszta. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
[link] Jpg
2009. máj. 24. 17:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
A border collie amellett, hogy az egyik (ha nem a) legokosabb, és legjobb munkakutya, hivatalosan nagyon fiatal fajta, hiszen az első standard-et csak kb 30 éve fogadták el erre a fajtára. Ez a standard a mai napig elég tág határokat biztosít a tenyésztők számára, ami nem is baj, mert ezt a kutyát szvsz 90%-ban munkaképesség alapján kéne tenyészteni, nem kinézetre. Sajnos a tág határ azt is eredményezi, hogy egyesek ma már olyan hosszú szőrű bordereket tenyésztenek, amiknek bundáját egy skót juhász megirigyelné. A kérdésedre: szerintem a Te kutyád fajtatiszta border collie, méghozzá munkavonalas, nem küllemre tenyészett. A helyedben kipróbálnám vele az agility-t, és/vagy a terelést.
2009. máj. 24. 18:18
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Mivel nem törzskönyves, nem tudjuk, hogy fajtatiszta-e.

Nekem csak a szeme gyenus egy kicsit, túl kerek, de ezt nem lehet 1 kép alapján megítéslni. Tudni kéne a pontos méreteit, arányait.

Az, hogy nincs osztás a színében a fején, az szokatlan, de nem zárja ki, hogy border.

2009. máj. 24. 18:19
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindekinek a választ, nagyon kedvesek vagytok:)

Agilityzni járunk, illetve most egy kis szünet van, mert 3 napja ivartalanították Ginát. De nagyon élvezi az agilityt, nagyon ügyes:)

2009. máj. 24. 18:28
 14/23 A kérdező kommentje:
A marmagassága 45 cm, és 17 kiló.
2009. máj. 24. 18:30
 15/23 anonim ***** válasza:
81%
Bár a marmagassága 2cm-el alacsonyabb de biztos vagyok benne hogy fajtatiszta kutya. Nagyon aranyos.
2009. máj. 24. 18:37
 16/23 anonim ***** válasza:
91%
nagyon aranyos a kutyusod és szép neve s van szerintem fajtiszta de ha nem lenne az akkor is tuti hogy szeretnéd nekem szamojed, spiccem van nem fajtiszta de nagyon imadom
2009. máj. 24. 19:52
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Fajtatiszta. Bár a 45 centijéhez a 17 kiló sok - főleg ha agilityztek. Egy sport kutyán, aki 60 centit ugrik, 1-2 kiló plusz is sok. Nagyon megterheli az ízületeit. Figyelj oda a súlyára, főleg most h kevesebbet mozog!
2009. máj. 24. 20:10
 18/23 A kérdező kommentje:
Oksi, de az orvos szerint nem kövér, szerintem sem, ki tudom tapintani a bordáit. Erős csontú:) Szerinted kövérnek néz ki a képen?
2009. máj. 24. 20:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapján a kép alapján nem látszik. Az biztos, hogy mivel agilityzünk és ismerek nem egy 45 centis kutyát, és tudom, hogy ők hány kilósak, így én ezt soknak tartom - természetesen ez csak a számok alapján. Lehet élőben más. Nekem az nem mérvadó, hogy az állatorvos mit mond - mivel ő átlagot néz, ill. szól ha kövér. Én úgy nézem, hogy a kutyám sportol, ugrik stb. - inkább legyen 1 kilóval kevesebb, mint 1gyel több.

Viszonyításként - barátnőm kutyája. Ő kicsit magasabb, mint a Te Ginád, ezen a képen 13 kiló (most 14).

[link]

De ez csak az én véleményem.

2009. máj. 24. 21:36
 20/23 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, Gina tényleg elég erős csontú szerintem, mert tényleg nem kövér.

Megfelelő adag tápot eszik (Orijen), és nem kap nasit, max zöldséget, gyümölcsöt, pici sajtot, és ugye rengeteget mozog, a bordái kitapinthatóak.

2009. máj. 24. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!