Egészségesek lesznek a kiskutyák?
Valószínűleg igen, bár van esély arra is, hogy nem mind, persze ez nem feltétlenül fog látszani rajtuk, mivel genetikai eredetű lesz.
A szomszéd még időben van és ha szeretné ivartalanítattni, akkor most is meg tudja tenni, míg a kölykök születése előtt, csak sietnie kell.
Ha csak hobbi célra vannak tartva és nem fontos a későbbi utódnemzés, akkor én is javasolnám mind a kettőnek az ivartalanítását, különben meg a következő tüzeléskor nagyon kell figyelni rájuk, nehogy ez megint előforduljon.
Valószínűleg mind beteg lesz.
Minél előbb ivartalanítani kéne a szukát!
Én láttam már egymás közt szaporodó kutyacsapatot, hát elég undorító volt az eredmény. Korai vakság, több kutyának egyik szeme nagyobb volt a másiknál, és valahogy az egész kinézetük olyan fura, torz volt.
Szóval én inkább az ivartalanítást választanám.
Nem fognak torz gnómok születni, de jóval nagyobb így a genetikai rendellenességek rizikója. A beltenyésztés inkább hosszú távon mutatja káros hatásait, ld. európai királyi házak, ahol kb. mindenki vagy őrült, vagy vérzékeny volt, mert unokatestvéreket házasítottak generációkon át.
Ha nem terveztek tenyésztést a kutyákkal, megérné ivartalanítani legalább a szukát, hogy ez ne ismétlődhessen meg, és ne legyetek "megáldva" egy fészekalja kockázatos egészségű kölyökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!