Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha valaki megtarto...

Sophie12 kérdése:

Mit tegyek, ha valaki megtartotta a kutyáimat?

Figyelt kérdés
Másfél hete kiszöktek, és egy nő azt mondta, valaki berakta őket egy autóba, tehát megtartotta.. Plakátoltam, hírdettem, de eddig semmi, mit tehetnék? Bármelyik házba lehet..
2012. jan. 8. 12:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tényleg, tedd fel Facebookra, hogy keresed a kutyust! Ha mindenki megosztja, akkor nagyon messzire is eljuthat a kép és hátha valaki olyanhoz is, aki látta őket valahol, vagy a kutyusok elrablójának szomszédjához esetleg, aki tudja jelenteni a dolgot.

Hajrá, ha egyszer eljut hozzám is, ígérem én is megosztom!

Sok sikert!

1. és 2. válaszoló voltam

2012. jan. 8. 15:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. már meg van osztva csomó helyen. Noé állatmenhely facebook profilján is, ha lehet azt osszátok: [link] Köszi mindenkinek:( Olyan szomorú vagyok..
2012. jan. 8. 15:51
 13/20 anonim ***** válasza:

2006 szilvesztere előtt egy-két nappal velem is történt hasonló eset. Elmentem a barátnőmhöz előszilveszterezni az első kerületbe (én nem ott lakom). A lakásán voltunk végig, de este lementünk még a közértbe. Ott elmentünk a buszmegálló mellett és megláttam egy csapzott kisebb testű kutyust, azt hiszem valami Tibeti terrier lehetett, egy darabig nézelődtem, hátha nem egyedül van a kutyus, de egyedül volt és nagyon félt, amint belenéztem a szemébe elkezdett követni minket, úgy 5 méteren keresztül követett, mire egyszer csak odanyúltam és felkaptam az ölembe (elég nehéz volt a kutyus amúgy... :-)), nem tudtam őt otthagyni egyedül. Aznap amúgy nem volt sok petárdázás, de azért egy kicsi volt, talán emiatt szökött el. Hazavittem a barátnőm lakására, de az anyja nem örült a kutyának, azt mondta reggel vigyem el magamhoz, mert ott nálunk nem maradhat. Így is történt hazavittem magammal a tizenötödik kerületbe. Gondolom mondanom sem kell, hogy a kettő milyen messze van egymástól.

Ha a gazdája plakátolt is, felesleges volt, hiszen ő az első kerületben, én a tizenötödikben a kutyával. Egy hétig volt nálam a kutya, aztán elajándékoztam egy idős házaspárnak, akiknek nem sokkal azelőtt pusztult el a kutyusa.

Simán meglehet kérdező, hogy a nő nem lopta a kutyákat, csak jó szándékból bedobta őket gyorsan az autóba, nehogy bajuk essen és uzsgyi haza, ami gyakorlatilag bárhol lehet, nem tudhatjuk, hogy a nő hol lakik sajnos. Arra meg végképp nincs garancia, hogy használ számítógépet, én sem használtam még 2006-ban egyáltalán...

Úgyhogy lehetséges, hogy érdemes lenne minden környező település, város, megye sintértelephelyeit és menhelyeit értesíteni az eltűnt kutyákról, akár telefonon, akár személyesen.

A nő bárhova vihette a kutyákat. Az sem biztos, hogy a nő megtartotta a kutyákat, azt meg már a többi kérdésednél is olvastam, hogy "ellopta őket", ami szintén nem igaz, hiszen az utcán voltak kiszökve, így a nő nem lopta, hanem találta a kutyákat.

Fogadd meg a tanácsom és "országosan" keresd a kutyákat, akkor nagyobb esélyed van a megtalálásukra.

2012. jan. 8. 17:06
 14/20 A kérdező kommentje:
egy kis faluban lakunk, (horton) és itt nem hiszem, hogy a messzi falvakból,városokból ide jönnének.. itt nincs semmi érdekes, egésznap az emberek benn vannak a házba, semmi sem történik...szóval szerintem ez nem biztos...de mindenképp értesítem a többi falvak,városok menhelyeit is. köszi. aztán visszakerült az eredeti gazdához?
2012. jan. 8. 19:22
 15/20 anonim ***** válasza:

És ha egy nő mondjuk Budapesten lakik éppen a nagymamáját látogatta? Nem éppen bulizni gondoltam, hogy odamennek idegenek, hanem mondjuk látogatóba. Vagy munka ügyben, bármi....

Nem, nem került haza, nem tudom, hogy ki lehetett a gazdája. Voltam másnap akkor még az első kerületben, hátha plakátolt valaki, de a buszmegálló környékén nem találtam plakátokat.

Mondjuk nem is biztos, hogy onnan tűnt el.

Tavaly nyáron találtam egy fehér kutyust, és a netboardon találtam meg a gazdi hirdetését, kiderült, hogy a kutya egy kerülettel arrébról jött át vonatsíneken...

2012. jan. 8. 19:37
 16/20 anonim ***** válasza:

Ő esetleg?

[link]

2012. jan. 8. 21:21
 17/20 anonim ***** válasza:
És ő dec. 30-án került be!!!
2012. jan. 8. 21:23
 18/20 A kérdező kommentje:
100%, hogy nem Ő. Marley sokkal kisebb, a füle és a farka sötétebb. De azért megkérdem majd holnap anyut is. Köszi. Ha még találsz Marleyhoz vagy Buksihoz hasonlót, kérlek szólj!
2012. jan. 8. 21:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Oksa, mindenképp. Mennyire friss ez a fotò, ami fent van ròluk?
2012. jan. 8. 21:35
 20/20 A kérdező kommentje:
decemberbe készült. az új fényképezőgépemmel, rajtuk próbáltam ki.:) ...
2012. jan. 8. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!