Mit tegyek, ha valaki megtartotta a kutyáimat?
Tényleg, tedd fel Facebookra, hogy keresed a kutyust! Ha mindenki megosztja, akkor nagyon messzire is eljuthat a kép és hátha valaki olyanhoz is, aki látta őket valahol, vagy a kutyusok elrablójának szomszédjához esetleg, aki tudja jelenteni a dolgot.
Hajrá, ha egyszer eljut hozzám is, ígérem én is megosztom!
Sok sikert!
1. és 2. válaszoló voltam
2006 szilvesztere előtt egy-két nappal velem is történt hasonló eset. Elmentem a barátnőmhöz előszilveszterezni az első kerületbe (én nem ott lakom). A lakásán voltunk végig, de este lementünk még a közértbe. Ott elmentünk a buszmegálló mellett és megláttam egy csapzott kisebb testű kutyust, azt hiszem valami Tibeti terrier lehetett, egy darabig nézelődtem, hátha nem egyedül van a kutyus, de egyedül volt és nagyon félt, amint belenéztem a szemébe elkezdett követni minket, úgy 5 méteren keresztül követett, mire egyszer csak odanyúltam és felkaptam az ölembe (elég nehéz volt a kutyus amúgy... :-)), nem tudtam őt otthagyni egyedül. Aznap amúgy nem volt sok petárdázás, de azért egy kicsi volt, talán emiatt szökött el. Hazavittem a barátnőm lakására, de az anyja nem örült a kutyának, azt mondta reggel vigyem el magamhoz, mert ott nálunk nem maradhat. Így is történt hazavittem magammal a tizenötödik kerületbe. Gondolom mondanom sem kell, hogy a kettő milyen messze van egymástól.
Ha a gazdája plakátolt is, felesleges volt, hiszen ő az első kerületben, én a tizenötödikben a kutyával. Egy hétig volt nálam a kutya, aztán elajándékoztam egy idős házaspárnak, akiknek nem sokkal azelőtt pusztult el a kutyusa.
Simán meglehet kérdező, hogy a nő nem lopta a kutyákat, csak jó szándékból bedobta őket gyorsan az autóba, nehogy bajuk essen és uzsgyi haza, ami gyakorlatilag bárhol lehet, nem tudhatjuk, hogy a nő hol lakik sajnos. Arra meg végképp nincs garancia, hogy használ számítógépet, én sem használtam még 2006-ban egyáltalán...
Úgyhogy lehetséges, hogy érdemes lenne minden környező település, város, megye sintértelephelyeit és menhelyeit értesíteni az eltűnt kutyákról, akár telefonon, akár személyesen.
A nő bárhova vihette a kutyákat. Az sem biztos, hogy a nő megtartotta a kutyákat, azt meg már a többi kérdésednél is olvastam, hogy "ellopta őket", ami szintén nem igaz, hiszen az utcán voltak kiszökve, így a nő nem lopta, hanem találta a kutyákat.
Fogadd meg a tanácsom és "országosan" keresd a kutyákat, akkor nagyobb esélyed van a megtalálásukra.
És ha egy nő mondjuk Budapesten lakik éppen a nagymamáját látogatta? Nem éppen bulizni gondoltam, hogy odamennek idegenek, hanem mondjuk látogatóba. Vagy munka ügyben, bármi....
Nem, nem került haza, nem tudom, hogy ki lehetett a gazdája. Voltam másnap akkor még az első kerületben, hátha plakátolt valaki, de a buszmegálló környékén nem találtam plakátokat.
Mondjuk nem is biztos, hogy onnan tűnt el.
Tavaly nyáron találtam egy fehér kutyust, és a netboardon találtam meg a gazdi hirdetését, kiderült, hogy a kutya egy kerülettel arrébról jött át vonatsíneken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!