Milyen fajtát ajánlanátok?
Barátommal még ebben az évben szeretnénk elkötelezni magunkat egy kiskutya mellett, ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Ő is dolgozni fog addigra reményeink szerint és én is. Az én munkám nem annyira kötött, egyéni vállalkozásba kezdek.
Olyan fajtát szeretnénk aminek nem hullik nagyon a szőre, nincs szüksége feltétlenül kutyafodrászra,könnyen ápolható. Kisebb testű (kb yorki mérettől-beagle méretűig).
Tudnádtok valamilyen fajtát kifejezetten ajánlani, vagy esetleg csak ötleteket adni?
Köszönöm!
A kutyatartás rengeteg felelősséggel, gonddal, lemondással jár amelyek mellett az, hogy hullik-e a szőre vagy nem, vagy kell-e fodrászhoz hordani szinte jelentéktelen dolgok.
A kutyavállalás véleményem szerint azzal kellene kezdődjön, hogy az ember elolvas egy pár cikket, könyvet, hogy mivel is jár a kutya tartása, hogyan kell nevelni, tanítani őket. Fajtaleírásokat tanulmányoz, majd ezek alapján leszűkíti a kört, hogy milyen jellemű kutya is az, amely mellett 10-15 évre képes elkötelezni magát.
Ha nincs pénze fajtatiszta kutyára, akkor menhelyről hoz egyet, ott is nagyon szívesen segítenek a megfelelő kutya kiválasztásában.
Harmincezerért nem lehet megbízható helyről kutyát venni. Annyiban inkább ne is gondolkozz, inkább a menhelyeket javaslom én is.
A következő oldal elolvasását javaslom töviről-hegyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!