Ma vettem észre ezt a valamit a tacskómon. Először arra gondoltam, hogy kullancs lehet, de kerestem kullancsos képeket és mindegyiknek sokkal sötétebb színe volt.
Kb olyan, mintha egy szürke kukoricaszem állna ki belőle. Próbáltam jobban megnézni a tövét, de nem tudtam eléggé elhúzni onnan a szőrt. Az állatorvost sajnos nem tudtuk elérni, és a holnap sem biztos...
Ez biztos, hogy kullancs. Nekem is volt ilyen a kutyámban tavaly. Az állatorvos azt mondta, hogy nem szabad csavarni, mert azt megérzi,és akkor visszaöklendezi a vért, így fertőzést juttatva a szervezetbe. Egy nemes egyszerű mozdulattal ki kell tépni. Egyébként sem biztos, hogy már szívott vért, mert csak a bőrberögzülést 4-8 órát követően kezdenek el vért szívni ezek az undorító ízeltlábúak. Még valamit a zsírral bekenésről: a rovar légzőnyílásának eltömésével csak azt érjük el, hogy a fulladozó kullancs fertőző anyagait még hatékonyabban bejuttatja az állatba. Előfordul, hogy a kullancs kiszedése során beszakadt a feje. Ez közel sem okoz akkora problémát, mint amekkora ijedtség kíséri: a szervezet kisebb gyulladásos reakció kíséretében kilöki a bent maradt testrészt. A kullancs kiszedését követően mindenképpen indokolt kedvencünket fokozott figyelemmel kísérni, akár állatorvosnak megmutatni, még akkor is, ha magunk semmi kórosat nem tapasztalunk.
2009. máj. 23. 22:22
12/26 anonim válasza:
Az utsolo irta a legkorrektebb választ.Ne kenegesd semmivel,amugy csak enyhén azért lehet megtekerni (ugy h véletlenül se nyomd szét),mert könyebben kijön(tapasztalat). A feje nem érdekes ha beleszakad.
2009. máj. 23. 22:30
13/26 anonim válasza:
kölnis vattával törölgesd, akkor kijön magától, am én mindig kiszoktam szedni, magamból is, és sose szakad bele, utána betonon szétnyomom, és lehúzom a wc-n, így a legbiztosabb h nem jön vissza:D
2009. máj. 23. 22:32
14/26 anonim válasza:
Kölnis vatta nem jó,mert fuldoklás közben is visszaöklendezi a vért és fertőzhet.
Semmilyen vegyi anyaggal ne próbáljátok!
2009. máj. 23. 22:35
15/26 anonim válasza:
Tuti, hogy kullancs! Nem ártana azért ha kiszednéd! Igaz, hogy elöbb- utóbb kiesik magától, de azért szedd csak ki!
Fogd meg zsepivel, hogy ne csússzon a kezed és miközben húzod tekerd is! Fertőtlenitsd le, de ne krémezd semmivel!
Remélem tudtam segíteni!:)
2009. máj. 23. 22:36
16/26 anonim válasza:
22:22-es vagyok. Így a legegyszerűbb kiszedni: vagy egy nem használt szemöldökcsipeszt vagy egy nem használt körömcsipeszt fogsz, szétnyitod, a két vége közé illeszted a kullancsot, nem szorítod rá, hanem épp, hogy csak megfogod vele, majd egy hirtelen mozdulattal kirántod magad felé. Majd agyontaposod a rohadt kis ízeltlábúját.
2009. máj. 23. 22:38
17/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Sajnos nem tudtam kiszedni, mert lelépett a kutya. :S Sajnos gyakran előfordul, hogy hátul a szomszéd kapujánál kiszökik, és több óra mire előkerül. Remélem minél hamarabb ki tudom szedni és nem lesz baja.
Ma elég sokat voltam vele, semmi különöset nem vettem észre a viselkedésén, olyan volt, mint mindig.
2009. máj. 23. 22:58
18/26 anonim válasza:
ez nem kullancs mert a kullancs tényleg sötét!ez puklincs!ami majdnem ugyan az mint a kullancs!annyi különbséggel hogy a kullancsok általában betegséget hordanak magukkal fertözöttek a puklincsok meg nem. célszerü bekenni zsirral ésha elpusztult csavarni egyet rajta úgy kihuzni és nemfog beleszakadni!jajjjjjjj de sok okos van itt már megin.
2009. máj. 24. 00:07
19/26 anonim válasza:
Ne haragudj, nem akarlak bántani, de én még nem hallottam ilyenről! Ezért gondoltam utána nézek az interneten, de még csak hasonlót sem találtam! Azt meg nem hiszem, hogy ha tényleg lenne ilyen akkor semmilyen infó sem lenne róla! Maga a szó amivel illetted ezt az élőlényt egyedül családnévként szerepel!
Viszont ha tévednénk és még sem kullancs, hanem az általad leírt élősködő akkor is veszélyes lehet! Mivel vérrel táplálkozik ez által ugyan úgy terjeszthet hasonló betegségeket mint a kullancs! Persze, mind ez csak az én véleményem és nem kell beszólni meg szitkozódni! Az a lényeg, hogy szedje ki, nem ott a helye....
2009. máj. 24. 00:19
20/26 anonim válasza:
Puklincs, mi?? Hát te nagyon zseni vagy. Tudod te hányféle kullancs faj él és fertőz Magyarországon? Rengeteg méretben és színben fellelhetők. Legalább hülyeségeket ne irkáljunk!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!