Hogy lehet kutyakiállítás bírónak lenni?
- Legalább 10 év tenyésztői és kiállítói tapasztalat.
- Interchampion saját tenyésztésű kutyák.
- Ringtitkári tanfolyam
- Tenyésztői tanfolyam
Ezek az alapfeltételek, hogy felvegyenek a bírói tanfolyamra. A neheze ott kezdődik.
Ha van éppen aktuális tanfolyam, akkor a weboldalán meghírdeti.
- ringtitkári tanfolyam ingyenes
- tenyésztői tanfolyam 50 000 Ft
- bírói tanfolyam 120 000 Ft és nem akarlak elkeseríteni, de soha sem fogsz levizsgázni belöle (nem miattad ... a meoe miatt)
Ennyire dúrva?
Most akarok jelentkezni ringtitkária, az se ingyenes 5.000Ft.
magyar álllampolgárság
érvényes, igazolt MEOE tagság
betöltött 25. életkor
középiskolai érettségi
legalább 5 éves tenyésztői tevékenység, kiváltott saját kennelnévvel vagy legalább 5 éves, sikeres kiállítói tevékenység (megjegyzés : hivatásos felvezető FCI küllembíró nem lehet)
hivatalos küllemkiállításon legalább 5 alkalommal és 1 évet meghaladó időtartamban végzett ringtitkári tevékenység (FCI szabály, melyet a ringtitkári tanfolyam megkezdése előtt jeleztünk is 2007-ben és 2008-ban!)
fajtagondozó MEOE szervezet elnökének írásos ajánlása.
ez a 2010 es kiírás volt...én is akartam jelentkezni de még nem vagyok 25 éves, pedig minden más kitételnek megfelelek...csak 2 évvel elvagyok maradva :)
Nekem van ringtitkári papírom (voltam is ringtitkár már jó sokszor) megvan a tenyésztői tanfolyamom és az 5 éves tenyésztői/kiállítási múltam
Na mindegy, ha megint hirdetnek meg tanfolyamot 5-6 év múlva akkor megint megpróbálom
A kiírásban ez volt.
A jelentkezési lapon meg még egy csomó egyéb kritérium.
Nem emlékszem már mindenre, mert nekem nincsenek ilyen ambícióim, de az hogy fel kellett sorolni az ICH kutyákat, megmaradt bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!