Lehet valahol interneten videó vagy írás formájába ahol meg lehetne tanul hogy hogyan kell beállítani egy kutyát?
Voltunk már több kutyakiállításon. Sokat figyeltem és nagyjóból tudom is azt hogy hogyan kell beállítani egy kutyát. De lehet találni valahol videót vagy valami írást a neten ahol ezt elmagyarázza hogy hogy is kell ill. valamennyire meg lehet tanulni?
Vagy valaki el tudná magyarázni hogy mi a helyes beállítás?
Engem 4 fajta beállítási módja érdekelne:
Yorksire terrier
Kínai meztelen kutya
Tacskó
Puli
Minden kutyának van egy standard leírása. Az abban foglaltak alapján fogják nézni a kutyát. Nem természetes alapbeállás, ilyen fogalom nincs, hanem standard beállítás.
A legtöbben ez van: "A lábak párhuzamosak és a talajra merőlegesek."
Ez konkrétan azt jelenti, hogy ne álljon csámpásan a kutya, na érjen össze a könyöke vagy épp ne legyen O lába. A talajra pedig akkor merőleges, ha a csánkja elől és hátul is 90 fokos szöget zár be a talajjal.
Pl.: [link]
Az ilyen bohóckodásokat a bírók sem szeretik. A kutya lábát csak akkor szokták megigazítani, ha alapból nem tud rendesen beállni.
Főleg a cseheknél meg a lengyeleknél divat, hogy befekszenek a kutya alá és alvázszerelést csinálnak felvezetés helyett.
Egyszer jött egy lengyel nő magyar agárral és az is befeküdt a kutya alá a ringben. A bíró meg közölte, hogy vagy álljon fel vagy menjen ki, de ez a bohóckodás nem való egy ilyen méltóságteljes kutyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!