Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet valahol interneten...

Lehet valahol interneten videó vagy írás formájába ahol meg lehetne tanul hogy hogyan kell beállítani egy kutyát?

Figyelt kérdés

Voltunk már több kutyakiállításon. Sokat figyeltem és nagyjóból tudom is azt hogy hogyan kell beállítani egy kutyát. De lehet találni valahol videót vagy valami írást a neten ahol ezt elmagyarázza hogy hogy is kell ill. valamennyire meg lehet tanulni?

Vagy valaki el tudná magyarázni hogy mi a helyes beállítás?

2011. dec. 27. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen fajta kutyát kell beállítani?Mert azért az sem mindegy..:)
2011. dec. 27. 18:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Engem 4 fajta beállítási módja érdekelne:

Yorksire terrier

Kínai meztelen kutya

Tacskó

Puli

2011. dec. 27. 19:01
 3/9 anonim ***** válasza:

A pulit nem kell beállítani,neki az úgy nevezett természetes alapállás van,a tacskónak is általában,a yorkinak: [link]

kínainak: [link]

sajnos az övékét nem tudom elmondani..

2011. dec. 27. 19:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ! Sokat segítettél.
2011. dec. 27. 19:07
 5/9 Akiteki ***** válasza:

Minden kutyának van egy standard leírása. Az abban foglaltak alapján fogják nézni a kutyát. Nem természetes alapbeállás, ilyen fogalom nincs, hanem standard beállítás.

A legtöbben ez van: "A lábak párhuzamosak és a talajra merőlegesek."

Ez konkrétan azt jelenti, hogy ne álljon csámpásan a kutya, na érjen össze a könyöke vagy épp ne legyen O lába. A talajra pedig akkor merőleges, ha a csánkja elől és hátul is 90 fokos szöget zár be a talajjal.

Pl.: [link]

[link]

2011. dec. 27. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezt nem úgy értettem,hanem hogy nem kell úgy beállítani mint pl az afgán agarakat..nekik szinte olyan mintha simán állnának,vagyis kiállításon,még egy puli tenyésztőt sem láttam aki fekszik a földön és igazgatja a lábát,beviszi a ringbe megállnak és kész nem csinál vele semmit..szintúgy a tacskóknál,bár van olyan hogy hátra teszi a az egyik mancsát,és akkor visszateszik a helyére :)
2011. dec. 27. 19:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 27. 20:00
 8/9 Akiteki ***** válasza:

Az ilyen bohóckodásokat a bírók sem szeretik. A kutya lábát csak akkor szokták megigazítani, ha alapból nem tud rendesen beállni.

Főleg a cseheknél meg a lengyeleknél divat, hogy befekszenek a kutya alá és alvázszerelést csinálnak felvezetés helyett.

Egyszer jött egy lengyel nő magyar agárral és az is befeküdt a kutya alá a ringben. A bíró meg közölte, hogy vagy álljon fel vagy menjen ki, de ez a bohóckodás nem való egy ilyen méltóságteljes kutyához.

2011. dec. 27. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát szerintem is elég idétlen,mikor valaki a kutya alá fekszik,és onnan igazgatja,miközben a bíró érdekesen nézi,hogy mit keres a kutya alatt..:)
2011. dec. 27. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!