Tudtok ajánlani valamilyen fajtát?
Az Akita nem kifejezetten házörző. A szánhúzó kutyákból kimaradt az agresszió az emberrel szemben, mivel ha egy szánhúzó kutyacsapat rátámad egy emberre, biztosan széttépték volna. Ugyanakkor termetéből adódóan elrettentő ereje van. Keményebb, és házörző a kaukázusi, de ahhoz nagyon erős falkavezér kell. Jó házörző a Roti, a németjuhász, stb....
De én a helyedben kimennék a legközzelebbi menhelyre és hazavinném azt, amelyikbe beleszeretek!
Az akita tényleg nem egy házőrző típus. A kedves második meg remekül felsorolt egy rakás nagyobb termetű fajtát, de szemmel láthatóan nem vette figyelembe, hogy keményebb, házőrző típusú ebet szeretnél, különben nem ajánlott volna goldent meg német dogot :D
Igazából egy rakat fajta megfelel az igényeidnek ennyi alapján... Az akitán kívül nincs valami más elképzelésed?
Igen, van, rottweiler, vagy valamilyen masztiff.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Az akita nem szánhúzó!
És nagyon jó házőrző. Voltam már olyan helyen, hogy csak a csengőt nyomhattam meg, utána az akita ott várt, amíg kiért a gazdi. Szerintem jó választás akár a japán, akár az amerikai változat.
A szomszédban Alaszkai Malamutok is vannak, ahányszor elmegy egy ember a kapujuk előtt, mindig ugatnak.
Szerintem erre a feladatra tökéletes még a Komondor (szőre elég igényes) és a Kuvasz. Én szeretem még a Dobermannt és a Rottweiler-t is, azoknak már a látványától is félnek az emberek (nem tudom, miért).
Valaki mondta, hogy a Német Dog nem jó házőrzésre, ezzel nem értek egyet, nem csak a fajtaleírásban hangsúlyozzák mindig ki, hogy olyan jó házörző, hogy ha egy ember bemegy a kertbe, ki már nem fog menni... de amelyik Német Dogot én ismerek, mind ugatva jelez, ha idegent lát, addig, míg a gazda nem jelez, hogy abbahagyhatják az ugatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!