Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem sikerül megtanulni a...

Nem sikerül megtanulni a pukedlizni, van valami tippetek?

Figyelt kérdés

Tegnap elkezdtem tanulni a kutyusommal a pukedlizést. Úgy próbálom megmutatni neki, hogy a kezemben jutalomfalat van, és az orrát a hátsó lába irányába nyomnám finoman.

Az a baj, hogy nem lehet normálisan megnyomni az orrát, mert nyalogatja közben a kezem meg ide oda manőverezeik a fejével, hogyan férhetne a jutalomfalathoz.

Meg elég gyakran gyorsan lefekszik vagy ad pacsit.

A vicc az egészben az, hogy pont tegnap gyönyörűen megcsinálta a pukedlit, mikor bemászott egy rágócsontért egy alacsony szék alá. Persze mire feleszméltem már arrébb ment.

Szerintetek hogy próbálkozzak? Kölyökkutya egyébként, de már nem olyan nagy pici, már tud figyelni rendesen ha nagyon akar.

És ha ismertek más jópofa trükköket, akkor leírnátok röviden hogyan tanítottátok meg a kutyátoknak?

Előre is köszönöm!

2012. jan. 5. 09:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Szerintem a pacsi ilyen 3 hónapos korban sok esetben még korai, akkor még össze-vissza szalad a figyelmük, ha mondani kéne egy kort, akkor én az 5-6 hónapot mondanám, akkor már szinte minden kutyus tud annyi ideig koncentrálni, hogy megértse mit is vár a gazdi.:)

Az ül nálunk nagyon vicces volt, azt valahogy automatikusan tudta a kutyusom, 9 hetes kora óta tudja,én a mai napig se tudom honnan.:P:D

2012. jan. 5. 10:39
 12/23 anonim ***** válasza:

Na hát a pacsit azt szerintem egy két hónapos kiskutyának is meg lehet tanítani, jutalomfalat a marokban (arra mindig tudnak koncentrálni :P), és ha rámancsol az összecsukott kéze, megkapja. Ha ez már stabilan megy, lassan ki lehet nyitni a kezet, meg elhagyni a jutalomfalatot, és bumm, máris van egy őrülten boldogan pacsizó kutyánk :D

Ezt mondjuk nem próbáltam, kölyökkutyám sose volt, de ha a tök neveletlen, se tanításhoz, se semmihez nem szokott kutyának ment, akkor szerintem egy lelkes kölyöknek is sikerülhet :)

2012. jan. 5. 10:47
 13/23 anonim ***** válasza:

:D

Hát gyakorlatilag 4 hónapos korától csinálja Joey a pacsit. Addigra tudta az ül-t, fekszik-et, forog-ot, lábnál követést. Bár nekünk ezek java részt az ovi miatt voltak :) pl. a forog és a lábnál követés is.

Épp azon csodálkoztam a múltkor, hogy az integetést asszem haladónak vagy középhaladónak írja a könyv. Az én 6 hónapos kutyusom simán megtanulta 10 perc alatt :)

2012. jan. 5. 10:50
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy nem lehet megtanítani, meglehet, csak nem mindegy hogyan.

Én 3 hónapos kort írtam korainak, bár azért a 4 hónapos is elég kajla kor még.

Nálunk úgy volt, hogy 3-4 hónapos korban megpróbálkoztam egyszer-egyszer a tanítással, de akkor őt még sokkal jobban érdekelte a tanulásmentes játék.:P

Szóval én nem is tanítottam trükkökre, mi abban a korban a jómodort tanultuk meg észrevétlenül.

Én 5 hónapos korban kezdtem el trükkökre tanítani a kutyám és ha megvan a jó módszer, akkor párszor kell gyakorolni és onnantól tökéletesen megy. Érezhetően stabilabb a figyelme, sokkal jobban haladunk.

Én akkor vagyok gondban, mikor nem tudom a jó módszert a trükkhöz, mint pl most a pukedlinél és totál félreértjük egymást a kutyusommal.

Egyébként ő tudja az ült, a pacsit, a feksziket, a forog, a tolatást, a menj a helyedre, az ugrikot, az átfordulást és gyönyörűen agility-zik és haladunk nagyon szépen dolgok szag alapján való felkutatásával is!:)

Szóval nálunk bejött, hogy "később" kezdtem el tudatosan tanítani, de minden kutya más mondjuk!

Nagyon remélem, hogy a pukedlit is meg fogjuk tudni tanulni így ahogy ti mondtátok!

2012. jan. 5. 11:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Egyébként mi 6 és fél hónaposok vagyunk!:)
2012. jan. 5. 11:08
 16/23 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki kezdő-e vagy haladó, nem függ a kutya korától szerintem :) Meg hát nem is lehet általánosan ráfogni, hogy ez könnyű trükk, az meg nehéz. Van amelyik kutyának ez fekszik jobban, a másiknak meg az.

Amúgy meg igen, ez az egész tanítás igazából arra jó, hogy megtanuljátok érteni egymást a kutyával. Idővel menni fog az :)

2012. jan. 5. 11:46
 17/23 anonim ***** válasza:

Na, hogy álltok?

Megpróbáltam, az orrlenyomással nekünk sem megy. Viszont amikor áll, lerakom ökölbeszorított kézzel a kezem a földre (benne a jutifalattal), közben böködi a kezem és ahogy húzom előtte egy kicsit, úgy leereszti hozzá az első két lábát.

Úgy látom ez nálunk egy hosszabb folyamat lesz, mire összekapcsolja vele a parancsot, de így eredményes lesz :)

2012. jan. 5. 18:34
 18/23 A kérdező kommentje:
Hát úgy próbáltam meg, ahogy az első válaszoló írta és jópárszor gyönyörűen pukedlizett, gyorsan mondtam, hogy "pukedlizz" és kapta a jutalomfalatot. Igazából elötte eléggé lefárasztottam kereséssel meg futással, szóval nem erőltettem túl sokáig, úgyhogy már alszik, holnap fog kiderülni, hogy mennyire maradt meg neki. De bíztató voolt, hogy elég sok pukedlit csinált!:)
2012. jan. 5. 19:53
 19/23 A kérdező kommentje:
Ha nem megy holnap, akkor áttérek a te módszeredre, csak egyszerre nem akartam kétféleképpen tanítani.:)
2012. jan. 5. 19:54
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tutira nem menne, rögtön lefeküdne a kutya :) Persze ha aláraksz valamit, a kezedet, lábadat, kissámlit vagy bármit, hogy ne tudjon lefeküdni, akkor ez is megakadályozható. Csak az én ebem pl. teljesen összezavarodik, ha közben máshol is fogdosom, nem érti, mit akarok vele ott, és nem koncentrál a kajára :)
2012. jan. 5. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!