Nagytestű kutyáknál mennyire problémás a szaporodás?
Mit lehet tenni, hogy összejöjjön a dolog?
Figyelt kérdés
Nagytestű kutyám van (szuka), és sajnos nem akar "összejönni" a dolog a kannal. Fajtatiszta kutya és az apa is az lenne. Nem akarok idegen kutyát venni, hanem a szeretném, ha a sajátomnak lenne. Nem pénzszerzés és szaporítás céljából szeretném, hanem saját részre, valamint a testvéreimnek. Mivel kutyasuliba is jártunk, imádjuk a kutyáinkat, és nyugodt szívvel merném rájuk bízni a kölyköket. Csak sajnos az én Szívem nem vonzódik a fajtabelijéhez, és úgy néz ki másik kanhoz sem. Mi lehet ennek az oka? Valami nincs rendben vele? Az állatorvosunk szabadságon van, úgyhogy eszembe jutott ez az oldal. Remélem megosztjátok velem személyes tapasztalataitokat, ha van.
Megtartod a kölyköket?! Ismétlem: nem ritka a 10+ kölyök. Egy hatalmas falkányi nagytestű kutya. Oltatni, etetni, ivartalaníttatni, nevelni, betegségnél mindet kezelni, meg egyáltalán sétáltatni... Ez nem egy emberes munka. Vagy csak akkor, ha egész nap semmi más dolgod nincs, mint a kutyáid körül sürgölődni, a pénz meg csak úgy bekopog az ajtódon.
2012. jan. 5. 14:43
12/17 Akiteki válasza:
Ezt beszéljük folyamatosan: A csak egyszer. Aztán a kölyköt is csak egyszer, meg annak a kölykeit is csak egyszer. Lehet, hogy nem is Te vagy a testvéreid, hanem akinek eladod. És az egy szem kutya meggondolatlan elletéséből máris 70-80 kóbor kutya kerül ki.
Ha annyira jó a szukád, miért nem a tenyésztő hoz le almot tőle? Nevére veszi a kölyköket, szabályosan jár el mind az egészségügyi, mint az adminisztratív ügyekben és máris nyomon követhető a kölykök sorsa. Gyanítom hogy azért, mert akitől vetted, az sem tenyésztő. Ha az lenne, akkor felvilágosítana, mi minden kell ahhoz, hogy a kutyád tenyészkutyává váljon.
2012. jan. 5. 15:31
13/17 anonim válasza:
Én feladtam ezt a harcot :(
Pár napja a barátnőmet sem sikerült lebeszélni a dologról, mindenféle buta kifogással jött. Ha már az ember közvetlen környezetében nem tud befolyással lenni a dolgokra, mit várjunk itt :(
Bennem már inkább az munkálkodik, hogy legalább akkor egészségesek legyenek.
2012. jan. 5. 15:45
14/17 A kérdező kommentje:
Igen, megtartanám mind a 10 kölyköt. Jól keresek én is, és a férjem is.
2012. jan. 5. 15:47
15/17 A kérdező kommentje:
Akiteki, ez jó ötlet, köszönöm! Nem szaporító, hanem országszerte ismert tenyésztő.
2012. jan. 5. 15:50
16/17 anonim válasza:
Hát hallod, arról majd fotót szeretnék, ahogy 15 nagytestű kutyával sétálgatsz, meg ahogy neveled őket 6-7 hónapos korukban. Vagy videót. Komolyan mondom.
2012. jan. 5. 16:12
17/17 Akiteki válasza:
Na látod. Máris más a gyerek fekvése, ha nem csak úgy belevágsz. Én is vállaltam már úgy almot, hogy az eladott kutyusom gazdijai nagyon szerettek volna kutyababázni, ezért segítettem nekik. Ha tényleg érdemes a kutyával foglalkozni, nem fog elzárkózni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!