Le tudom szoktatni Golden Retrieveremet hogy ne "viaskodjon" az udvaron az összes létező növénnyel? És hogy ne vegyen mindent a szájába?
Egy hete hoztam haza egy 12 hetes goldit, imádnivaló, nagyon játékos kutyus. Két napja viszont nagyon leköti a hó alol előkandikáló növények mielőbbi eltávolítása! Tavaly ültetett ribizli, áfonya és málna bokraim is kezdték felkelteni az érdeklődését.
Hogy lehet leszoktatni egy kutyust erről a tevékenységről, és hogy mindent ne vegyen egyből a szájába?
Te 78%-os, nemtom ki vagy, de már sokadik kérdésnél fejted ki a gondolataimat sokkal diplomatikusabban, mint ahogy én tenném :)
Teljesen igaza van az előttem szólónak. Egy ekkora kutya az ideje nagyrészét alvással tölti. Minél inkább le van kötve az ébrenlétek alatt, annál több időt. Szóval tessék szépen szórakoztatni, jó alaposan elfárasztani, mikor ébren van és elmegy a kedve a virágoktól.
Lehet hogy rosszul fejeztem ki magam, tehát megismétlem:
Terméyzetesen nem hagyom egyedül a kertben a kutyust. De egyelőre, mivel még az egész oltást nem kapta meg ezért nem vihetem még utcára sétálni. Napi kb. 4 órát vagyok kimondottan vele, ekkor csakis vele foglalkozom. Szerintem még igenis ki van fárasztva, tehát nem ezzel volna a baj. Két napja kezdett elmenni a hó (Csjkszeredában élek) és miközben pontosan úgy szaladgál velem és játszunk mint eddig aközben kezdi felfedezni a növényzetet. Azonnal szájába veszi és még mielőtt reagálhatnék, már ki is tépi. És boldogan szaladgál tovább. Tehát én ezzel kapcsolatosan szerettem volna kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!