Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet a kutyát az egyedül...

Hogy lehet a kutyát az egyedülléthez szoktatni?

Figyelt kérdés
3 hónapos kölyökről van szó és amióta nálunk van még nem volt egyedül. Kicsit félek, hogy mi lesz, ha esetleg munkát kapok és nem tudok vele lenni egész nap, ezért szeretném hozzászoktatni, hogy akkor sem kell félnie, ha nincs vele senki. Hogy fogjak neki?
2012. jan. 4. 13:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%
...a túlzásba vitt használata pedig káros, nem kicsit...
2012. jan. 5. 00:00
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Én használtam és még akkor is hasznos volt ha lepontozol egyébként. Teljesen normálisan megtanulta az egyedüllétet, éjszakánként is abban aludt. Ma már nem használjuk a szobában, de versenyeken boxban van. Ha a kutya azt nem büntetésként éli meg és szereti azt a helyet akkor igenis nagyon hasznos. Kár csak azért leszólni, mert az embereknek sztereotípiáik vannak vele kapcsolatban. Én csak egy olyan alternatívát mondtam ami nekünk bevált. Nem mellesleg a kutyanevelés alapja h a kutyát minél kevesebbszer szabad hibázni hagyni. Tehát amit nap mint nap el tud követni a lakásban bezárva az egy idő után megszokássá válik és nehezebb leszoktatni, pláne h olyankor nincs ott az ember. A szobakennel egyetlen alternatívát nyújt a kutyának: maradjon nyugodt, aludjon, amíg nincs otthon a gazdi. Majd ahogy nő fokozatosan el lehet hagyni. Érdekes én 8 hónapos koráig használtam és soha semmilyen problémám nem volt h szétszedett volna valamit, h összepisilte a lakást...semmi. De természetesen mindenki maga dönt.
2012. jan. 5. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!