Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cavalier king charles spániel...

Cavalier king charles spániel kutyám a tenyészszemlén nem tenyészthető minősítést kapott. Akkor így már biztos nem tenyészthetem?

Figyelt kérdés
Fekete-cser színű, és hibának számító pici fehér folt van a mellkasán. Most ez komolyan ekkora hiba? És ha tenyésztem akkor mi van???
2009. máj. 22. 19:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy értette, hogy mivel nem lett tenyészthető a kutyád, így nem válthatsz majd ki a kicsikre törzskönyvet. Amúgy egyetértek vele, hogy a bíró jobban tudja mint az elfogult gazdi, de azért jövőre még megér egy próbát :)
2009. máj. 23. 21:17
 22/25 anonim ***** válasza:

Ki beszélt itt tk nélküli tenyésztésről?! Mellesleg ha tenyészteni akar a kutyájával a kérdező, ugyanúgy fognak a picik tk-t kapni, csak felülbélyegzettet...

Nincs igazad abban, hogy nem fognak fehér mellénnyel tenyészthető minősítést adni.. Ugyanúgy kiadják a tenyészthető minősítést a fehér mellényes egyszínű kutyáknak is, ha más kivetnivalót nem találnak.

2009. máj. 23. 21:20
 23/25 anonim ***** válasza:
És a felülbélyegzett tk szerinted ugyanolyan értékű mint a normális? Nekem mindegy, tenyésszen, a bíró nyilván hülye, amúgy is aki kicsit ért a kutyázáshoz az tudja, hogy a tenyésszemle olyan mint egy kiállítás, csak sokkal rosszabb minőségű kutyákkal... Aki megbukik egy tenyésszemlén, arra én igenis azt mondom, hogy ne tenyésszen! De ez csak az én véleményem, azt csinál persze a kutyájával amit csak akar.
2009. máj. 23. 21:25
 24/25 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy elfogadják mindenhol a felülbélyegzett tk-t... Ugyanúgy nevezhet vele kiállításra az illető, az ő kölykei ugyanúgy kaphatnak "rendes" tk-t, stb.

Abban egyet értek, hogy ha nem kapta meg a tenyészthető minősítést a kutya, mert pl. patellás, vagy nem hordozza a fajtajegyeket, akkor valóban ne tenyésszen vele a gazdája. De ha valóban a "színhibával" indokolta a bíró a döntést, akkor az nem volt korrekt...

2009. máj. 23. 21:33
 25/25 A kérdező kommentje:
Igen csak a színhibával indokolta, semmi más baja nincs a kutyusomnak. De inkább hagyom a fenébe.... Mint írtam, majd ha egyszer veszek egy "kiváló" minőségű, "tökéletes" kutyust...
2009. máj. 24. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!