Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cavalier king charles spániel...

Cavalier king charles spániel kutyám a tenyészszemlén nem tenyészthető minősítést kapott. Akkor így már biztos nem tenyészthetem?

Figyelt kérdés
Fekete-cser színű, és hibának számító pici fehér folt van a mellkasán. Most ez komolyan ekkora hiba? És ha tenyésztem akkor mi van???
2009. máj. 22. 19:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

08.32-es vagyok.

Igen, nekem is az egyik kedvenc színem a black and tan. Szerintem akkor mindenképpen érdemes megkeresni a MEOE-t, mert ilyen indokkal nem zárhatja ki a tenyésztésből a bíró...

Ha jól tudom majd csak egy év múlva lehet elvinni egy újabb tenyészszemlére a kutyust. Ez régebben így volt, nem tudom változott e ez mostanság.

Ha lehet, akkor mindenképpen érdemes megpróbálni más bírót.

2009. máj. 23. 17:44
 12/25 anonim ***** válasza:
52%
Az amúgy nagyon szép, hogy már árulod is a kutyát az expresszen... Tényleg nagyon imádhatod!
2009. máj. 23. 19:46
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

Én vagyok aki írta, hogy nem túl kedvelt szín a black and tan. Én nem azt mondtam, hogy akinek ilyen színű kutyája van ne tenyésszen, hanem hogy a kevésbé ismert színű, szinthibás kutyát nem ajánlom tenyészteni, mert eleve nincsen rá annyi vevőjelölt mint a többi színre, a kölykei meg jó eséllyel lesznek színhibások... De aki akarja értse félre én csak a kérdező érdekében mondtam amit mondtam.

A kiállításról nem kizáró ok a fehér folt jelenléte amúgy, de a tenyésztésből már igen! Nézzetek utána!

2009. máj. 23. 19:53
 14/25 A kérdező kommentje:

Micsoda? Kit árulok az expresszen? Kicsit lemaradtam:)

Nem árulok senkit és semmit az expresszen, azért kössz a gyanúsítást:(

De most már megkukkolom kivel keverhetsz össze.

2009. máj. 23. 20:01
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol, melyik tenyésztési szabályzatot olvastad, hogy nem lehet foltost egyszínűvel pározatatni, illetve nem lehet vegyes házasságból született egyeddel tovább tenyészteni.

Ha pedig azt mondod, hogy azért ne tenyésszen valaki velük, mert úgysem tudja eladni a kölyköket, akkor az elég sokat elmond rólad.

Egy tenyésztő nem a pénz miatt tenyészt.

Ajánlom a következő oldalt:

www.olcsokutya.uw.hu

2009. máj. 23. 20:03
 16/25 A kérdező kommentje:

Erre gondoltál?

[link]

1. Az enyém szuka

2. Ennek a kutyának nincs fehér folt a mellkasán

3. Az enyém 2007-es születésű.

4. Pesten lakom

5. SOHA NEM LENNÉK KÉPES MEGVÁLNI A KUTYÁMTÓL!

2009. máj. 23. 20:03
 17/25 A kérdező kommentje:
17.44. Igen 1 év múlva lehet megpróbálni megint. De lehet hagyom az egészet, és veszek egy "hibátlan" kutyust tenyésztésre (már ha ilyen létezik), Zara meg megmarad házikedvencnek:)
2009. máj. 23. 20:07
 18/25 A kérdező kommentje:

Amúgy ha nem lehet különböző színű egyedeket pároztatni akkor ők miért tették?

[link]

vagy ők

[link]

vagy ők

[link]

és még folytathatnám...

2009. máj. 23. 20:15
 19/25 anonim ***** válasza:
73%
Ki mondta hogy nem lehet különböző színűeket pároztatni? Én arról beszélek, hogy a fehér jegyek egy ruby meg egy black and tan kutyán nem kívánatosak ezért nem fogják továbbtenyésztésre ajánlani. Amúgy nem rólam mond el sokat az hogy nem tudja majd eladni a kölyköket, hanem rólatok akik felülbíráljátok a bíró véleményét, aki minden bizonnyal nálatok sokkal jobban ért a kutyákhoz, és még bíztatjátok is, hogy tenyésszen csak rajta... A bíró nem hülye, ha kis hiba lenne tenyészthetőnek minősítette volna, de mivel egyértelműen kizárta a tenyésztésből annak oka van... De nyilván én vagyok a hülye aki le akarok valakit beszélni róla, hogy tk nélkül tenyésszen.
2009. máj. 23. 20:33
 20/25 A kérdező kommentje:
Milyen tk nélkül? Ha nem lenne a kutyámnak törzskönyve akkor szerinted vihettem volna tenyészszemlére? Te aztán nagyon értesz a dolgokhoz látom.
2009. máj. 23. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!