Azt hogy fajtatiszta erre ilyen múdszerek mint pl. a szájpadlás megnézése nem jó,. Nincs is rá ilyen vagy ehez hasonló módszer.
2012. jan. 3. 17:51
3/12 anonim válasza:
Fajtiszta az, amelyik nem hibrid, vagyis az anyja és az apja is egy fajba tartoznak és azok ősei is:/ Ha a fajtatisztára gondolsz, akkor is mi? Állatorvos vagy hozzáértő biztosan tudja. Attól is függ milyen fajta.
4/12 anonim válasza:
Ha van törzskönyve akkor fajTAtiszta, ha nincs akkor sincs ilyen szabály h szájpadlás pláne nem olyan ami minden kutyáról szól. Szeretnél kutyát venni, vagy már megvetted? Ha megvetted akkor rakj fel egy képet.
5/12 anonim válasza:
Ha teszel fel róla képet és megmondod hogy milyen fajtának kéne lennie akkor meg tudjuk mondani, hogy fajtatiszta e vagy nem.
2012. jan. 3. 17:52
6/12 A kérdező kommentje:
utcán találtam egy kiskutyát...és nem tudom eldönteni, egyik ismerősöm mondta h ha rózsaszín a szájpadlása akkor fajtiszta, ha fekete akkor keverék....ezért kérdeztem...
2012. jan. 3. 17:54
7/12 anonim válasza:
Ez nagy hülyeség. Akkor az én törzskönyves kutyám is keverék mert fekete a szájpadlása???
Amúgy tenyél fel róla képet akkor meg tudjuk mondani.
2012. jan. 3. 18:00
8/12 anonim válasza:
ha rózsaszín a szájpadlása akkor komoly pigmentációs problémái vannak...
2012. jan. 3. 18:02
9/12 anonim válasza:
Ez hülyeség. A szájpadlás színe attól függ, hogy mennyire jól pigmentált a kutya. Fajtatisztáknál van, hogy ez is benne van a fajta standardban, hogy jól pigmentált legyen. Ilyenkor nem ritka, hogy az egész szájpadlás is fekete. (Az én kutyámnál is ez a helyzet.) Még egyszer, nem fajtiszta hanem fajTAtiszta.
Van benne chip?
2012. jan. 3. 18:07
10/12 anonim válasza:
Nézd meg a tükörbe, hogy neked milyen színű a szájpadlásod. Ha szép piros, akkor apukád is, anyukád is magyar származású... Szerinted? :D
A fajtatisztaságot CSAK a törzskönyv bizonyítja, semmi más. Lehet, hogy hordozza 1 adott fajta jellemző vonásait, esetleg egy az egyben úgy néz ki, de mivel semmit nem tudsz a szülőkről, így hivatalosan csak fajtajellegű keverék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!