Milyen fajta a megfelelő?
17 éves lány vagyok. Van tapasztalatom kutyusokkal kapcsolatban. Volt már kuvasz, németjuhász, és foxi kutyusom is.
Tanyán élünk, ezért egy nagytestű okos, könnyen kezelhető, de határozott kutyust szeretnék, amelyik NEM CSAVAROG.
Ez az utóbbi nagyon nagyon fontos, mivel nincs kerítés, és nem is lesz ..
Várom a tippeket.. :)
Akkor adott: Németjuhász.
Mondjuk én ebben nem bíznék, mert láttam már elkóborolni kiképzett engedelmes németjucit is. Ráadásul a kutyakiképző kutyája volt.
Látod, ennyi. :)
Minden csak tanítás kérdése. A pulik nagyon jó kutyák :)
Nekünk is volt mikor kicsi voltam, meg dél-orosz juhászok.
De mostanság nézegetem az internetet, nem is találni dél-oroszokról hirdetést, kuvaszról meg még annyira se.. :/
Vagy ha találok is, az ország másik végében, nagyon döbbenetes összegekért..
Az úgy elég irónikus, hogy pont a kiképző kutyusa volt. Igazából szerintem ez a képzéstől és a kutya személyiségétől függ.
Nekem is volt olyan németjuhászom, amelyik elcsavargott, de volt olyan is, amelyiktől két lépést nem lehetett tenni mert folyton a sarkamban volt. :)
Melyik menhelyen?
(Igazából nem is az lenne az öv-vel kapcsolatban a dolga, hogy támadjon, hanem jelezzen, és csak a jelenlétével visszatartsa a betörésre jelentkezőket..)
Sajnos most hogy elpusztult a kutyusom nem érzem magam biztonságban, ha egyedül vagyok itthon..
Én itt dolgozom: [link]
De egyébként bárhol körülnézhetsz.
Én valamilyen pásztorkutya-faját ajánlanék, ezek sokkal jobban kötődnek a "házhoz", mint más fajták. Komondor, kuvasz, KÁJ, kaukázusi, Sarplaninac (hogy ne csak csupa k betűs legyen.)
Persze garancia sosincs rá, hogy nem kódorog el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!