Mit csináljak tiszta hülye a kutyám?
3 hónapos yorkim van. Eddig is rossz volt, de most egy pár napja alig lehet elviselni...
Csak engem harap, de nagyon erősen.
Amikor rá akarom adni a ruháját vagy a hámját elkezd morogni meg harapni.
Már nem tudom, hogy mit csináljak vele. Teljesen ingerült vagyok (pedig nagyon nehezen tudnak felhúzni).
Ha harapdál, mindig rászólok, de akkor elkezd morogni és csak jobban harap.
Mit csináljak vele???
Valami jó ötlet?
Kutyaharapást, szőrével. Szokták mondani.
Vágd földhöz. Jó ne annyira hogy összetörjön az a pici kutya :D Hanem megfogod a nyakánál és lenyomod a földre, és addig ott tartod ameddig le nem nyugszik..
Nekem bevált a kuvasznál, szerintem a yorki nem olyan nagy kihívás :D
Legtöbbször az a baj, hogy a "kicsi" kutyákat (termetre kicsikre gondolok) nem fegyelmezi meg a gazdi, mert "jajj olyan kis cuki, nem harap nagyot, csak játszik". A kicsi kutya is kutya. Úgy is kell viselkedni vele. Mindegy, hogy komondor, vagy yorki, ugyanúgy próbálkozik ha elég nagy lesz, hogy na akkor ki is a főnök? Nem pártolom a veréssel kell kutyát nevelni módszereket, de amikor a törpe tacsim úgy döntött, hogy akkor megmutatja, ki a nagyfiú itthon, simán rendre utasítottam. Megfogtam a tarkóján a bőrt és felemeltem. Ha tovább morgott, kapott egy anyai pofont. Kész, le volt rendezve. Többször nem próbálta eljátszani velem. (Már felnőttként került hozzám, vele is az volt a baj, hogy az előző gazdája kis tündibündi szobacirkálóként kezelte)
A te kutyád még fiatal. Olvass utána a falkavezérségnek. Hiába kicsi a fejedre nőhet és nem túl kellemes ha egy kiskutya folyton a bokádat marcangolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!