A kutyám tiszta dili mit tegyek vele?
ja, meg még annyit, hogy a jutalomfalatos dolgoról ne egyik pillanatról a másikra szoktasd le a kutyát, hanem fokozatosan. 2. héten már el lehet kezdeni, hogy csak minden második megszólításál adjon a barátod a kutyának falatot, helyette te megdícséred a jó magaviseletért, aztán minden harmadikra és így tovább, és így tovább
(és bocs a helyesírásért, kapkodtam, meg csuklom is :P)
Meg kellene tanítanod néhány alapvető dolgot.
Ül, fekszik, hozzám.
Ha idegen közelít ezeket tudod alkalmazni. Tanítsd sokat!
Ha ezek mennek, de a fekszik állapotból is felugrik az idegenre, akkor bizony nem te vagy a főnök.
Na és ezért fogom a lepontozást kapni :), de ilyenkor jön jól egy alapos verés. Újsággal, pálcával, gumicsővel, seprűnyéllel. Kutya mérettől függően.
Következő alkalommal már sokkal jobban fog rád figyelni.
Szia! Nem rossz, amiket javasoltak neked, de szerintem ne a barátod adjon a kutyának jutalomfalatot, inkább te, abban a pillanatban, hogy hozzád szólnak, és ő szépen ül. Csak mert nem feltétlen jó, ha a kuty mindenkitől elfogad mindent...
Amúgy verni tényleg nem kell, de néha -főleg ha ilyeneket csinál, mint amit leírtál- kicsit azért helyre kell pofozni, és jól leszidni, hogy helyretegye. És fontos, hogy akkor szidd le, amikor rosszat csinál, ne később, mert akkor már nem fogja érteni a szitut.
Remélem sikerül, én ezeket kutyaiskolában tanultam, ugyan nem lett tőle túl jól nevelt a kutyám, de szocializálódott, és jól érezte magát, egy próbát az is megér:)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!