Mivel etethetném szoptatós kutyámat?

1.a szuka a Miskolc Gyöngye Kennelből származik
2. a kan a Táncoslábú kennelből származik
3.Törzskönyv kikérve
4. Probléma, hogy megkérdezek másokat is megkérdezek az állatorvoson és a szaktanácsadón kívül( értelmes, megértő válaszokat várva)?
5.Csak úgy megjegyzem, hogy a kutya bizonyos adalékokra érzékeny(de biztos ti jobban tudjátok)
6.Pároztatás előtt és a kölykök világra hozása után az állatorvos tüzetesen megvizsgálta a szukát és az almot(mindkétszer az anyakutya és a kiskutyák is egészségesek voltak
7.Annyira nem vagyok gyengeelméjű,hogy ne próbáljam beáztatni a száraztápot.
NEM VAGYOK HOBBITENYÉSZTŐ

A konzervtől sok kutyának megy a hasa... a szoptatós szukák ebből a szempontból még érzékenyebbek. Külön probléma, hogy ez az anya mellett a kicsiknek se tesz jót. Alapból a konzervek nemigazán a legjobbak mert magas a víz tartalmuk (mindegy milyen minőségű a konzerv)
Ha tápot nem eszik akkor próbálkozz:
hús (marha, csirke, pulyka)
tojás mehet de csak főve (a szoptatás alatt legalábbis mindenképpen)
szénhidrát legyen rizs és ne kenyér (tészta se)
mehet neki natúr joghurt vagy kefírt (helyreállítja a bélrendszert)
kaphat mézet (kiskanálnyit- magas az energia tartalma, ugyanez igaz a szőlőcukorra is)
zöldségek szintén mehetnek (kivétel krumpli, paradicsom) pl jó a reszelt répa
kaphat még kecske tejet, tejbegrízt (ezt is mézzel keverheted)

Előttem már írták. Jó minőségű tápot neki, ha nagyon húzza az orrát, akkor összekeverheted egy evőkanál konzervvel. De egy szoptató kutya nem hülye, tudja, hogy ennie kell, ha 2x megkínálod a száraz táppal, harmadszor el fogja fogadni.
A kölykök felnőnek így is, ne aggódj. De nézd meg, a szukád milyen állapotban lesz 8 hét szoptatás után. Neki teszel rosszat, ha nem erőlteted rá a rendes tápot.

Picit későn kérdezed!
Az anyát már a vemhesség utolsó harmadában olyan táppal kell etetned ami kimondottan vemhes illetve szoptatós kutyának való esetleg kölyök táppal.
Az előfordul szülés előtt/után pár napig,hogy nem szívesen eszi meg a száraz tápot ekkor érdemes leönteni hús lével.
A kutyakonzerv = egy jó nagy nulla.
De javaslom hívd fel Juhászné Évát a Táncoslábú Silver Kennel tulajdonosa azon felül,hogy Aranykoszorús mestertenyésztő szerintem segítőkész és bőven elfog látni jó tanáccsal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!