Befogadnál 5-6 éves vagy idősebb kutyát?
Szia!Körülményektő függ:Honnan-hová?
Gyerek mellé csak nagyon megbízható helyről, ismerve a kutya természetét, előéletét.
Nekünk a legkedvesebb kutyink 6 évesen került hozzánk, sajnos már nem él! Imádtuk, és Ő is minket, remélem.
Üdv.
Én egy öt éves malamut-kaukázusi keveréket fogadtam örökbe 1 évvel ezelőtt. Volt vele munka bőven, plusz a tetejébe diszpláziás is... de soha semmi pénzért nem cserélném el semmire, az életemet is odaadnám érte.
A menhelyeknek nagy boldogság, ha valaki idősebb kutyát visz el, mert a szomorú tapasztalat azt bizonyítja, hogy 2-3 évtől felfelé a kutya nem kutya. Mindez amiatt a tévhit miatt, hogy a felnőtt kutya nem nevelhető, alakítható. Ezt 100 százalékban cáfolni tudom, és nemcsak az enyém, hanem a másik 120 kutya kapcsán, akivel nap mint dolgozom.
Persze, nem sült galamb, hiszen nem tudhatod, miken ment keresztül, jöhetnek elő furcsaságok, viselkedésbeli zavarok, de a kutya alkalmazkodik és tanul, így ha az embernek van egy csöpp tudása, szakértelme, szeretettel és következetes neveléssel egy felnőtt vagy öreg kutya is pont olyan csodálatos társaddá válhat, mint egy 8 hetes kortól nevelt kölyökkutya.
Én egy elméletileg 6 éves, a doki szerint inkább 7 éves kutyust fogadtam be.
Most ivartalaníttatom, meg műtik emlődaganattal.
Nem bántam meg, nagyon szeretjük egymást.
Két évvel ezelőtt egy 10 éves keverék (puliXcsau-csau) kutyát fogadtam örökbe, és nem bántam meg (pedig bántották, 80 centis láncon tartották, nagyon vad volt)! :)
Mikor megláttam a főbérlőmnél, nem volt kérdéses, hogy elveszem tőlük, és azonnal cselekedtem, nem érdekel, hogy egy öreg, javíthatatlan kutya.
Most 12 éves öreg nyugdíjas, a világ leghálásabb kutyusa!! :)
Azóta szocializáltuk (amennyire lehetett az előéletével) kijártuk az alapfokot (97 pont) és a középfokot (95 pont) egy tükör iskolában, és most nyugdíjas éveit élvezi kellemes esti sétákkal, finom falatokkal, sok szeretgetéssel, simivel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!