6hónapos am. Stafford kutyám nagyon értetlen ugrál, ha kiszökik az utcára nem jön vissza, kergeti a macskákat. Stb az ül parancsra hallgat mást nem ért aármit teszek vele. Hogy tanítsam hogy szót fogadjon?
Nem fontos a kutyasuli, én kutyasuli nélkül is meg tudtam tanitani a kutyámnak mit szabad és mit nem, csak érteni kell hozzá,a kibocsátott energiád és a hangsúly a lényeg!
Egy 6 hónapos kutya még kölyök, de nevelni kell! Sokat kell vele foglalkozni, egyik kutya sem születik idomitott kutyának, tanitani és nevelni kell, meg kell tanitani neki hogy ki a főnök! Nem kell vele agresszivnek lenni , de határozottnak kell lenned és dominánsnak!
A macskákat lehet később is megkergeti, de legalább visszajön hívásra, jutalom falatot és dicséretet csak akkor kapjon ha helyesen viselkedett, és ha rossza, akkor alaposan meg kell szidni!
A kutya teljesen normálisan viselkedik. Nem értetlen, hanem azt csinálja, amit a fegyelmezetlen, neveletlen kölyökkutyák szoktak.
Legyél neki határozott, erős kezű gazda, olvass könyveket, menj kutyaiskolába, képezd ki magad falkavezérnek, mert maguktól nem fognak elmúlni ezek a problémák, csak súlyosbodni és szaporodni.
Egy fontos kérdés idekívánkozik: mennyit van mozgatva az a kutya a kerten kívül?
Mert ez mind olyasmi, amit egy energiával telt egészséges terrier kölyök csinál, ahelyett, hogy a gazdira figyelne.
Azért ajànlottam a kutyasulit, mert ott alapjába véve a gazdit tanítjàk meg hogyan kell a kutyàt nevelni, stb. Egyfajta irànymutatò.
Van, akinek tényleg nincs rà szüksége, mert magàtòl is tudja.
De ebben az esetben szerintem kell a segítség. Nem szabad hagyni, hogy kicsùsszon a kutya a gazdi kezei közül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!