Milyen könyvet ajánltok? (kutya nevelés)
Még kölyök, ne várj tőle sokat. Egyenlőre elég ha pár dolgot tud (ül, fekszik, szépen sétál pórázon), majd ha kicsit idősebb és komolyabb lesz, akkor jöhetnek a bonyolultabbak. Most még játsz vele sokat. És mindig csak dicséret legyen!
Amit ajánlani tudok: Vámosi-Nagy Nóra Klikk!, 101 kutyatrükk.
Késöbbre, a neveléshez Korom Gábor: Neked ugatok és a Fennel könyvek. De ezekkel még várj legalább fél éves koráig!
Hát ha kölyök, akkor ne akard rögtön egyetemre vinni. Maradj az ovinál: sok játék, közben kevés tanítás játékosan belecsempészve. Még nem tud sokáig koncentrálni, nem is szabad elvárni tőle.
Egyébként Cesar Millannak van egy könyve a kölyökkutyák neveléséről, és azt ajánlanám elsősorban, a tanítással ráérsz akkor, ha már tudod, hogyan "működik" a kutya. Anélkül nem fogod tudni motiválni. Végülis autót sem tudsz szerelni, ha nem tudod, mi van benne és mitől megy :)
én most olvastam el Cesar Millan kölyök kutyás könyvét, de kissé csalódtam benne..a lényeges dolgok pár oldalon elfértek volna ill. állandóan azt mondogatja, hogy energiát a kutya felé...jó, de hogyan?
ehhez a technikához nagyon sok gyakorlat kell, sok évnyi tapasztalat, hogy ismerd a kutya testbeszédét
szerintem több könyvet is kell venned és vegyíteni a leírtakat
Én a Neked Ugatok c. könyvet ajánlom. A könyvhöz a kutyasuli óvodájában összegyűjtött kérdések adták az alapot, tehát teljesen időszerű már most is.
Ezzel kaphatsz általános nevelési kérdésekre választ. A Klikk c. könyv konkrét tanítási feladatokhoz ad segítséget, mindemellett a klikkeres tanítás alapelvét tudod könnyen elsajátítani. Jól érthető, és azonnal kipróbálhatók a benne leírtak akár kölyök kutyán is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!