Meg vehetem innen? ( többi lent)
Nincs százezer forintom egy törzskönyves havanese kölyköt.
Találtam az interneten egy hirdetést ahol 40 ezer forintért árulják a kölyköket ( viszonylag kevés utód született 3 darab ) Már voltam annál a házaspárnál , megnézni a kölyköket. Az anya kutya 4,5 kg volt és a magaságga 24 cm. Az apa pedig 5,5kg és 26 cm magas. Ezek a méretek szerintem normálisak.
A kölykök 3 hónaposak és gyönyörűek. A szülők is nagyon szépek.
Viszont csak hobbi tenyészet , nem ebből akarnak megélni.
A szülőknek volt törzskönyve , meg is néztem , a kölykök felmenőinek nem volt semmiféle betegsége.
A kölyköknek nincs törzskönyve.
Szerintetek megvegyek innen egy kölyköt ? ( A 3 kölyökből már 2 lefoglaltak , így nekem is pont maradt egy. )
1) Milyen papírjai? Nincs törzskönyve, nem?
2) Lehet, miért ne lehetne, nem mi döntünk az életedről. Csak aztán te szívod meg, ha valami mégsem stimmel. Amikor két, állításuk szerint tenyésztésre tökéletesen alkalmas, papírokkal, szűrésekkel rendelkező egyed kölykeit nem törzskönyvezik, az igazából marha gyanús. Mert ha jók a kutyák, teljes értékű havanesek, akkor akár törzskönyvet is kiválthatnának nekik, nem az a drága a tenyésztésben. Nem azt mondom, hogy biztosan szar van a palacsintában, lehet, hogy őket ez egyszerűen nem érdekli, de akkor viszont nem a fajta érdekében tenyésztenek, hanem csak úgy, mert cukik a kölykök. Hiszen ha a fajta érdekeit néznék, akkor a saját kölykeiket is úgy adnák ki, hogy azok továbbtenyészthetőek legyenek, ne essen ki a génállományuk.
A kölyöknek nincs törzskönyve.
A szülőknek vannak szűrési papírjai , törzskönyve is van mind a kettőnek.
Az "ezek" csak jót akarnak, hogy ne később verje a fejét a falba a kérdező. De természetesen csak tanácsot adhatunk.
Aztán jönnek az ilyen olcsójánosok és osztják, hogy nekik milyen szuper kutyájuk van a szaporítótól. Csak majd 10 év múlva is így legyen vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!