Kutyát engednek bejönni velünk olyan erdőkbe, amelyek túrázásra vannak kijelölve, pl. a Galya-patak környéke, vagy innen is ki vanna tiltva?
Esetleg bármi ötlet, hogy együtt túrázhassunk a kutyákkal?
Erdős vagy hegyes vidéket szeretnék, ahol nincs toklász, legutóbb az egyik kutyámnak két lábát is fel kellett vágni, mert már mélyen a szövetekbe csúsztak, úgyhogy a környéken alig van hely, ahova vihetném, hiába viszem magammal a bolhafésűt és a csipeszt, minden határbeli séta után 1-2 órás művelet a növények kiszedése (és így is maradnak benne észrevétlenek).
Miért?
Van olyan erdő ahonnan ki vannak tiltva??
Ez új nekem.
Olyasmit hallottam, hogy nem szabad elengedni őket elvileg...
Én adok rá egy kutya-láthatósági mellényt és abban futkos körülöttünk, sosem kötöm meg az erdőben.
Igen, azt is évek alatt tanultuk meg, hogy az eddig bejárt erdők magántulajdonban vannak. Gyerekkoromban is vadásztak ezekben az erdőkben, de bármikor bemehettünk, a rokonság odajárt szánkózni, és ez megengedett volt... De egyébként mindenhol vadásznak, legelőn, szántón, mezőn, tavaknál, kanálisnál, nincs olyan rész, ahol ne lődöznének, csak erdőben, ha magánkézben van, sokkal kevésbé számítanak nem hozzájuk tartozókra, bár mellény mindig van rajtunk, a büntetés elkerülésében ez nem segít :)
Nemzeti parkokba szerintem tilos kutyát vinni, de nem néztem utána...
jelzett turistautakon lehet veled a kutyád
és ott nem is vadásznak
ha igen azt előre jelzik,ha utánanézel biztosan megtudod
de alap esetben a kijelölt túraútvonalakon nem folyik vadászat
mellesleg nem tudom melyik erdőkbe jártok, hogy a toklász ennyire gond,de ha hegyre vágysz ott elkerülheted
kullancs veszély viszont szinte mindenhol akad sajnos
Nekünk van saját erdőnk, de a kirándulókat mindig beengedjük, van, hogy iskolai csoportok is jönnek.
A tűztől félünk csak nagyon, az illegális tűzrakástól, az eldobott cigerettáktól, ill. az eldobott üvegektől, vizes palackoktól, amik gyűjtőlencseként viselkedve tüzet okozhatnak.
A vadászat a vadgazdálkodás kezében van nálunk.
Sajnos a tulajdonodok is a távoli lövöldözés zajáról értesülnek arról, hogy vadászat lesz és jó befelyezni a munkát és a házba bevonulni. Sajnos a lakóházak mellett is lőnek vadra, volt többször, hogy belőttek a ház fölé, mert arra repült egy fácán. Illetve keresztülsétálnak minden veteményen, kérdezés nélkül.
Nálunk, ez így néz ki!
De a kutyásokat szívesen látjuk! Egy gond van, hogy sok a kullancs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!