Csivava nevelésben tanácsok?
Tudom, láttam már csivavát is közelről, és tudom, mennyire erősek. Azt is tudom, hogy a 30 kilós kutyák erősebbek. Meg azt is, hogy te is elbírnál bármelyikkel.
Próbálkozhatsz továbbra is az orrára csapkodással, de ha az nem hat, akkor változtatnod kell a módszereiden. Nem fogsz hallani olyan jótanácsot, hogy mantrázz a fülébe vagy égess vaníliás koronacsakragyertyát, nincs mágikus varázsszó, se semmi olyan megoldás, ami számodra is egyszerűnek tűnik. Ha az agresszív kutyát tutujgatni akarod, lehet, csak azzal pont az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél. Világosan meg kell vele értetned, hogy harapni rossz, az pedig csak úgy megy, ha az ő nyelvén "mondod" neki. Az ő nyelve pedig az, hogy ha fájdalmat okoz például az alomtestvéreinek, akkor azok visszaadják neki. Így tanulja meg, hogy meddig mehet el. Ha nincs büntetés, folytatni fogja, mert nem tudja, hogy ez rossz.
Persze ha neked a csivava nem kutya, hanem családtag, akkor nem értem, miért nem humán pszichológust kérdezel. Önmagadnak mondasz ellent. Döntsd el szépen, hogy kutyaként akarod-e kezelni, úgy, ahogy azt ő igényli, vagy emberként, de akkor meg ne csodálkozz, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnéd.
nem bántás képp mondom, de ezek a fajták kis görények ...mindig fog harapni, kis csira mert ha nem tetszik neki valami akkor egyböl odakap...nevelheted te akárhogyan...ha nem szánsz rá annyi pénzt, idöt, energiát, hogy elvidd rendes suliba akkor nem fog meg változni.
amugy meg ha nagyon gerjed a kis nyomi akkor vedd ki az elemet XD
2 hónaposan került hozzám! Ez számít?
Egyáltalán nem kis gyökér..Ezek a harapások így rá jönnek, szerintem játszani akar, de ezt mind felteteti velem a sok öröm amit okozott mert igenis egy hűséges kis picike.Minden reggel kelt édesen,vár haza minket és rengeteg szép pillanatot ad. Ezt csak az tudja akinek van kutyája, vagy éppen csivavája!Azért tettem ide föl a kérdést,hátha valami új tanácsot kapok ami beválik,de hogyha nem akkor ez van, majd megoldom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!