Mit lehetne csinálni a két kan kutyával?
Én ezt megcsináltam, mikor két kan moszkvaim volt. Az egyik nagyon domináns volt, olyan szinten, hogy a két kutya egymás közelében sem lehetett, mert ő nekiment a másiknak, a fiatalabbnak. Nem egyszer volt olyan, hogy már orvoshoz kellett mennünk, annyira súlyos sérülések voltak. Persze ha ott voltam, nem volt verekedés.
Akkor kezdtem el ezt csinálni, mikor már tényleg attól féltem, hogy valamelyik verekedés halállal fog végződni, ha nem teszek valamit. A dominánsabbat, a verekedőst mindig messzebb küldtem el magamtól, a másik után vittem csak sétálni, jóval késöbb kapott enni, a másik "maradékát" (a fiatalabb táljából, ha már ő végzett), egyszóval a fiatalabbnak többet engedtem meg, az idősebbel szigorúbban tartattam be a szabályokat. Pár hét alatt gyönyörűen lejött mindkettőnek, hogy is van a sorrend és a fiatal is dominánsabb lett a jobb pozícióban. Még el kellett telnie pár hónapnak (úgy fél évnek), de utána nyugodtan megvoltak együtt, nem kellett külön zárnom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!