Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mijen? (a többi lent)

Mijen? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Milyen falyta a kutyám?van bene palota pincsi és japán csin

is.de mejik?

2011. dec. 28. 09:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nos, a diszlexiásoknak messze nem a j-ly használatával van problémájuk. Ez a kislány szimplán lusta dög.

Tünetek, figyelmefelkeltő jelek:

•Különböző betűtévesztések:

◦A tévesztések lehetnek:

■optikusak - amikor a látási kép alapján téveszt a gyermek: pl:.t=j; t=f; h=n

■akusztikusak - amikor a hallási kép alapján téveszt: pl.: p=b; t=d; s=sz

■a látási - hallási azonosság miatt téveszt: pl.: b=d; m=n

■magánhangzó tévesztések: pl.: ó=ő; u=ü; e=a

•Felesleges betűk, szótagok betoldása, betűk, szótagok kihagyása, szótagcserék:pl.: redő=rendőr; vontat=vonat

•Hibás kombináció:a hosszabb szavakat sokszor az érthetetlenségig eltorzítják, pl.lendkerekes=lenkenderes

•A betűk sorrendjének, az olvasás irányának a felcserélése:pl. ól=ló; üt=tü; tál=lát

•A szövegértés zavara:nem tud a gyermek egyszerre figyelni az olvasás technikájára és a szöveg tartalmára, ezért tanulja nehezen az anyanyelvi tárgyakat.

•Az olvasás tempója is nagyon lassú, elmarad az iskolai követelményektől.

•Írászavar is társulhat a diszlexiához, írásban jelentkező tünetek:

◦Rossz ceruzafogással, görcsös, rossz vonalvezetéssel, lassan, sok betűtévesztéssel, kihagyással írnak.

◦Legtöbbször az azonos írásmozdulattal kezdődő betűket tévesztik: pl.: l=f; l=b; u=v; a=e

◦Gyakori a szavak egybe- illetve különírása.

◦A hosszú és rövid magánhangzókat, mássalhangzókat nem érzékelik, ezek jelölése számukra nehéz.

◦Gyenge a helyesírásuk és a fogalmazásuk.

2012. jan. 4. 08:01
 22/26 A kérdező kommentje:
ti vagytok a leg rosszabb válasz adók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. jan. 9. 16:32
 23/26 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, de én gyakran eltévesztem gépelésnél az a és e betűket. Ez minek minősül?

Kérdezőnek: a helyesírás nem bűn, és keverék kutyád van.

2012. jan. 9. 22:03
 24/26 anonim ***** válasza:
Mi a francnak kellet lepontozni Malacka válaszát???
2012. jan. 14. 09:02
 25/26 anonim ***** válasza:
"Ti vagytok a legrosszabb válaszolók!!!!" Tipikus 9 éves kislány "vinnyogása". Nem is értem egyáltalán, hogy használhatja az oldalt egy 9 éves.
2012. jan. 14. 09:06
 26/26 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok, és totál egyet értek a 18-as válaszolóval.

Én magam diszleksziás vagyok, szóval tudom milyen az mikor szekálják az embert, mert nem tud normálisan írni és olvasni. A mai napig fájó emlékem mikor elsőben betegségből visszatérve a suliba egy nagy fekete alma legalján láttam meg a nevemet. A többiektől megkérdeztem, hogy mit jelentenek ezek az almák. Ekkor megtudtam, hogy a piros almára azok kerülnek, akik jól tudnak olvasni, írni, a feketére pedig akik rosszul. Na meg az van az alján, aki a legrosszabbak közé tartozik. Nem, hogy felismerték volna, hogy mi okozza és anyuékat behívva, rávilágítottak volna a dolgokra és próbáltak volna rajtam segíteni. Inkább még jobban megaláztak, elvették a kedvem az egésztől. Ha anyum akkor nem tartja bennem a lelket, hogy gyakoroljunk és gyakoroljunk, akkor még ma sem tudnék ennyire se helyesen írni. Bármit is felolvasni a mai napig sem szeretek, max. ha előtte már sokszor átolvashattam. De legalább az írásom már nem olyan borzalmas, bár rossz napjaimban még tudok érdekes dolgokat alkotni...

Szóval akár diszleksziás vagy Lili, akár nem gyakorolj sokat! Az eddig elért sikereidhez gratulálok, csak így tovább! De azért a helyesírást se hanyagold, hidd el neked lesz jobb és könnyebb később.

25/N (lassan 26)

2012. jan. 14. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!