Mit csináljak a kutyámmal? Eszméletlenül fél a tűzijátéktól.
Ne csapj nagy hűhót, ne kezdd nyugtatgatni az első durranásoknál, mert garantáltan pánikba esik. Tégy úgy, mintha te semmit nem hallanál.
Persze minél kevesebb ingernek tedd ki, tehát az elsötétítés jó ötlet, vagy ha van valami játéka, amit mániákusan imád, azzal megpróbálhatod elterelni a figyelmét, de egy pánikoló kutyának általában hiába lóbálod az orra előtt a labdát.
Lehet kapni valami feromonos párologtató cuccot, ami olyan szagot áraszt, ami állítólag megnyugtatja a kutyákat. Én nem próbáltam, nézz utána, ér-e valamit, vagy csak placebo.
A Sedalin paszta az adu ász, szerintem azt csak akkor használd, ha már nem tudsz mást kitalálni.
Csinálj úgy, hogy a tüzijáték a világ legklasszabb dolga.
Egy kis sokktherápia csodát művelhet. Én kivittem a félős kutyámat augusztus 20-án a Margit-szigetre. Vagy 10 percig pánikolt, aztán észrevette, hogy rajta kívül senki nem fél, a többi kutya sem. Talán ciki lett volna továbbra is félni, vagy rájött, hogy ha más sem fél, akkor biztosan nem bánt. Nem vigasztaltam, nem babusgattam, oda sem figyeltem, hogy reagál. Nem volt érdemes továbbra is reszketni. Attól kezdve nem izgatta, pedig előtte minden szilvesztert a spájzban töltött.
A lakásba bevivéssel az a baj, hogy egy 60kilós moszkvai őrkutya...:(
A sétáltatós ötlet nagyon tetszik, csak az a baj, hogy ha bepánikol, és elkezd rohanni, akkor kitépi a pórázt is a kezemből, és nem tudom megtartani, mert nagyon erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!