Fél a kutyám a tüzijátéktól?
Jaj szegény.. :( Na látod, én is pont ettől tartok, hogy később valami hasonló történik az enyémmel is. :(
Kiváncsi vagyok a válaszokra.
Nyilván félt. Lehet, hogy amikor nem a közvetlen közelében tűzijátékoznak, akkor nem mutat félelmet, ellenben ha a közelében, akkor igen.
Nincs szám az év előtt, de gondolom, már felnőtt kutya lehet. Én a régi kutyámmal nem tudtam mit csinálni, vihartól nem, de tűzijátéktól rettentően félt.
A mostani kutyám érdekes, ő kiskorában nem félt egyiktől sem, és kb. egy éve(2 éves kora óta) nagyon fél mindkettőtől. Ha bent van, nem annyira, de szerintem ha kint kéne lennie ilyenkor, szívrohamot kapna.
tudsz-e ezzel így felnőtt korában mit csinálni? Nem hiszem.
az én kutyám ettől fél :D
Azok a hangok, amik egy ilyen tűzijátéknál érik a kutyát, fájdalmasak a számára.Nyilván közelről erősebb a hatása.Ráadásul idegen helyen voltatok, nem a megszokott otthoni környezetben.
ha egyik évben nem reagál a kutya rosszul a durranásokra, messze nem jelenti azt, hogy következő évben sem fog.
"A kutyusom nagyon megijedt ugy szedtem össze egy fa alól remegve. Hiába bíztatgattam, hogy semmi gond remegett mint a kocsonya."-pontosan így sikerült rögzítened az élményt, a félelmét - nem tudatosan de arra biztattad, hogy féljen...-nem mutathatunk erős érzelmi megnyílvánulást amikor a kutyánk fél, mert ezzel csak az adott tudatállapotában erősítjük meg!
A megoldás deszenzibilációs tréning-újra fokozatosan hozzá kell szoktatni a hasonló zajokhoz...megfelelő természetes reakciókkal válaszolni a kutyus esetleges félelmére.
az örökbefogadott lövésfélő vadászkutyumat itt rakták rendbe kb 3 óra alatt,úgyhogy én ajánlom nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!