A Bulmasztiff kutyák mikor lesznek ivarérettek?
Egy évesen még nem. Az egy 14 éves embernek felel meg.
Várjatok még 1 évet , hadd növekedjen a szuka kutyus.
A kutyáknak 8-10 hónaposan jön meg az első tüzelésük .
Aztán egy és fél éves korban. Aztán 2 évesen és így tovább.2 éves korig várjatok a párzással.
Első vagyok . :)
Na látod ? Pont meg lesz minden.
Köszönöm a válaszokat!:)
De mért kell a csipőszűrés?
Eleve, aki nagytestű kutyát tart, megnézeti legalább egy éves korában a kutya csípőjének állapotát. Sajnos, sok kutya diszpláziás, aminek olvass utána, most nem részletezem, mik a következményei.
Ha netán valamelyik kutya, vagy mindkettő ilyen bajjal él, vígan örökítik tovább a kölykökben. Aztán az örömmel elvitt kiskutya gazdája szembesül azzal, hogy a kedvencével többet van az orvosnál, mint otthon, vagy a réten futkározni.Az anyagiakról és a kutya fájdalmairól már nem is teszek említést.
Könyörgöm ne szaporítsatok! Gondolom bullmasztiffos révén (én is az vagyok) imádod a fajtát, rajongsz érte.
Bízzátok a tenyésztőkre a fajta nemesítését, továbbvitelét. Ha pedig szeretnétek mégis, akkor ahogy előttem is írták, vigyétek el tenyészszemlére (mindkét kutyát), majd diszplázia szűrésre. Ha minden rendben van és vállalni tudjátok, hogy a kicsik jó gazdihoz kerülnek, akkor hajrá.
De én a helyetekben nem vágnék bele.
Köszönöm a válaszokat :)
Bele szeretnénk vágni mert nekem is kell legalább egy kiskutyus és a lány kutyus gazdijának is kell egy :)
elviszem én mindenhova ahova szükséges :)
Akkor ahogy előttem is írták, várjatok még egy évet. Törzskönyves mindkét kutyus?
Aztán akkor tenyészszemle, dp szűrés. Valamint, ha van kedvetek, kiállítások is akár.
Melyik kennelből van a kutyusod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!