Mivel védekezhetnék kóbor kutyák ellen? Nagyon félek tőlük
Értem.
Mondjuk nekem is volt egy elég félelmetes szitum:
Kb: 2 napja volt nálunk az előző kutyánk (idősebb felnött kan) és este (sötétben) elmentünk sétálni. Azaz elindultunk és az utcánk végén (kb: 30m) nekünk jött egy szintén nagy testű kutya és egyből támadott az enyém meg (szerencsére) flexi-pórázon: ők ugattak, vicsorogtak, harcoltak, én üvöltöztem (felváltva az állatokra ill. segítségért) de senki nem jött. Aztán megállt egy kocsi és a soför valami rúdszerűséggel elkergette (később kiderült, hogy az állatorvos volt az), mi meg rohantunk haza. Akkor iszonyatosan féltem, később már nem mert tudtam, hogy az enyém fog győzni.
Amúgy mennyire szereted a kutyákat? Csak félsz mindegyiktől vagy azért kedveled némelyiket? Van egy ismerősöm aki azért vett egy kis kutyát mert félt tőlük és úgy gondolta ha neki is van egy barátságos kutyusa akkor letudja győzni a félelmét. Sikerült neki. :-)
Ezzel nem azt mondom, hogy vegyél egyet de talán ha közeledni tudsz egy kicsit akkor enyhülhet a félelmed.
Nem tudom, hogy ki pontozza le folyton a válaszadókat! Még ha esetleg nem is pontosan jó tanácsot ad, én nem pontozom le! Nem értem, ennek mi értelme van...
Ha idegen egy kutya, mindegyiktől félek, amíg nem bizonyítja, hogy nem bánt, és barátságos, meg lehet simogatni. Egyébként nagyon szeretem az állatokat, csak az idegen kutyáknál ez átment félelembe. Nekünk is van egy kis keverék kutyánk, de ő alégynek sem tudna ártani.
Egyébként a focis kürtös dolog elég jól hangzik, és ezt még soha senki nem tanácsolta nekem. Csak falun elég hangos lenne, ez az egyetlen bajom... :)
Az a nevetséges, hogy segítséget kérek tőletek, és aki jó tanácsot adna, azt lepontozzátok.
Én nem akarom bántani az állatokat, de be kell látnotok, hogy ha megtámad egy kutya a nyílt utcán, akkor nem őt fogom védeni, hanem magamat. akkor abban a pillanatban nem az fog érdekelni, hogy nna vajon mennyire kivert és hányatott sorsú kutyus és hogy vajon éhes-e, stb. Ott egyedül az fog érdekelni, hogy élve és lehetőleg minél kevesebb sebesüléssel kerüljek ki a dologból.
Én is szeretem az állatokat de mikor arról írok nektek, hogy nekem jön egy kutya, mit tegyek, ott nem az állatot kéne védeni, hanem az embert - szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!