Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel védekezhetnék kóbor...

Mivel védekezhetnék kóbor kutyák ellen? Nagyon félek tőlük

Figyelt kérdés
2009. máj. 20. 11:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%
Főleg ha elkapja egy kutya pl. a karját, akkor tényleg nem a kutyát kell büntetni, hanem jaaajj de cuuki kutyus... Azzal hogy lefújod, nem fog meghalni, csak átmenetileg marni fogja a szemét. Máskor megtanulja, hogy nem érdemes rátámadni az emberre, ha már a bunkó gazdája nemtudta megtanítani.
2009. máj. 20. 12:59
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Értem.

Mondjuk nekem is volt egy elég félelmetes szitum:

Kb: 2 napja volt nálunk az előző kutyánk (idősebb felnött kan) és este (sötétben) elmentünk sétálni. Azaz elindultunk és az utcánk végén (kb: 30m) nekünk jött egy szintén nagy testű kutya és egyből támadott az enyém meg (szerencsére) flexi-pórázon: ők ugattak, vicsorogtak, harcoltak, én üvöltöztem (felváltva az állatokra ill. segítségért) de senki nem jött. Aztán megállt egy kocsi és a soför valami rúdszerűséggel elkergette (később kiderült, hogy az állatorvos volt az), mi meg rohantunk haza. Akkor iszonyatosan féltem, később már nem mert tudtam, hogy az enyém fog győzni.

Amúgy mennyire szereted a kutyákat? Csak félsz mindegyiktől vagy azért kedveled némelyiket? Van egy ismerősöm aki azért vett egy kis kutyát mert félt tőlük és úgy gondolta ha neki is van egy barátságos kutyusa akkor letudja győzni a félelmét. Sikerült neki. :-)

Ezzel nem azt mondom, hogy vegyél egyet de talán ha közeledni tudsz egy kicsit akkor enyhülhet a félelmed.

2009. máj. 20. 13:01
 13/22 anonim ***** válasza:
76%
El kell menni a falu jegyzőjéhez panaszt kell tenni, hogy rendszeresen ilyesmi történik. Írásban és lehetőleg többen ugyanabban az ügyben, akkor intézkednie kell. A kutya gazdáját feljelentéssel kell fenyegetni. Vagy ténylegesen fel kell jelenteni, ha sérülés történik. (Ti tényleg bántanátok egy állatot, aki nem tehet semmiről? :( Ha bántjátok, akkor állatkínzás miatt viszont Titeket jelenthet fel a gazdája, amire a hatályos jogszabályok érvényében ma már szabadságvesztéssel járó büntetés szabható ki a pénzbírság mellé, ami a gyógyítás költségét jóval meghaladja.)
2009. máj. 20. 13:06
 14/22 anonim ***** válasza:
86%
Párszáz forintért tudsz venni focis boltban szurkolós kürtöt ... kérj egy extra hangosat ... ha támad csak tarsd felé és olyan hangot ad ki hogy kilométerekre fog szaladni ... és legalább nem okoz fájdalmat mint a gázspray ...
2009. máj. 20. 13:07
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ott a pont! Előző válaszoló megoldása a tuti! Rádudálsz, a kutya megijed (mindegyik ilyen esetben) és elszalad. És senki nem tett semmi rosszat!
2009. máj. 20. 13:17
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy ki pontozza le folyton a válaszadókat! Még ha esetleg nem is pontosan jó tanácsot ad, én nem pontozom le! Nem értem, ennek mi értelme van...

Ha idegen egy kutya, mindegyiktől félek, amíg nem bizonyítja, hogy nem bánt, és barátságos, meg lehet simogatni. Egyébként nagyon szeretem az állatokat, csak az idegen kutyáknál ez átment félelembe. Nekünk is van egy kis keverék kutyánk, de ő alégynek sem tudna ártani.

Egyébként a focis kürtös dolog elég jól hangzik, és ezt még soha senki nem tanácsolta nekem. Csak falun elég hangos lenne, ez az egyetlen bajom... :)

2009. máj. 20. 13:53
 17/22 A kérdező kommentje:

Az a nevetséges, hogy segítséget kérek tőletek, és aki jó tanácsot adna, azt lepontozzátok.

Én nem akarom bántani az állatokat, de be kell látnotok, hogy ha megtámad egy kutya a nyílt utcán, akkor nem őt fogom védeni, hanem magamat. akkor abban a pillanatban nem az fog érdekelni, hogy nna vajon mennyire kivert és hányatott sorsú kutyus és hogy vajon éhes-e, stb. Ott egyedül az fog érdekelni, hogy élve és lehetőleg minél kevesebb sebesüléssel kerüljek ki a dologból.

Én is szeretem az állatokat de mikor arról írok nektek, hogy nekem jön egy kutya, mit tegyek, ott nem az állatot kéne védeni, hanem az embert - szerintem.

2009. máj. 20. 13:59
 18/22 anonim ***** válasza:
97%
Egyértelműen igazad van, az ember biztonsága a legfontosabb. Talán azért is jó a kürt mert a környékbeli emberek is észbekapnának a zajra hogy valami nem stimmel ... és csak begyüjtenék egy idő után a kutyáikat az utcáról.
2009. máj. 20. 14:09
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A kürt sztem jó, de a gázspray akár rád is veszélyes lehet... nem mindegy honnan fúj a szél stb. azt nem ajánlom. Vannak paprika spriccelő készítmészek, ezek erőspaprika kivonatot spriccelnek de nem permet hanem lé formájában, így elkerülhető az, hogy megsérülj, a kutyának sem lesz komolyabb baja. Egyébként az állatok megérzik, ha félsz töllük, ha nyeregben vannak, ezért próbálj meg magabiztosságot sugározni, ha látsz egy kutyát akkor ne nézz rá, észre se vedd, lassan, nyugondtan menj el a közeléből, vagy úgy menj el mellette. Semmi esetre se kiabálj, vagy sikíts, mert akkor vagy támadásnak veszi, vagy pedig a zsákmányát juttatod eszébe. A kutyák nem annyira veszélyes állatok, és a testbeszédet értik leginkább.
2009. máj. 20. 14:44
 20/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarok direkt linket berakni, ezért azt javaslom, hogy googlézz rá arra, hogy "ultrahangos személyvédő kutyariasztó"...
2009. máj. 20. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!