Rám morgott a kutyám! Mit tegyek?
Szia!
Az első butaságot írt, TILOS téged megmorognia.
Most jól reagáltál, szerintem csak próbálgatta a határait...
Én egész pontosan így csinálnám, ha legközelebb is morog:
visszavicsorítasz, elkapod a pofáját (a felső ajkait), rászorítasz, közben tovább vicsorítasz és morogsz.
Csak akkor engedd el, amikor látszik rajta, hogy már fáj, és ki akarja szabadítani a fejét.
Utána vedd el a kaját és tegyél úgy, mintha beleennél.
Aznap már ne kapjon enni.
Tudom, ez kicsit erősnek tűnik, de az anyja is így tenné helyre.
Kutyanyelven ez nem olyan durva...
Amúgy lehet, hogy más téren is problémák vannak, szóval ajánlom Jan Fennell és/vagy Cesar Millan könyveit...
(van, ami a neten is fent van.)
Jó kutyázást!:)
Oké, akkor magyarázd már el nekem, te lángész, hogy a 4 kutyám (ezek közül 2 KÁJ) miért hagyja szó nélkül, hogy én, a falkavezér szó nélkül odahajoljak a kajájukhoz, vagy kivegyem a szájukból a csontot?
Eszükbe sem jut rám morogni.
Ha a család többi tagja próbálkozik, akkor viszont simán morognak.
És azt is elmesélhetnéd, hogy honnan veszed, amit itt állítasz, mert eddig sosem hallottam szakembertől ilyet, pedig véletlenül elég sokkal van dolgom.
Nehogy már normális legyen, hogy egy kutya morog a gazdájára!!! Semmilyen szituációban!!!
Csináld az etetést a következőképpen:
Leülteted és várod, hogy nyugodtan várja a kaját. Leteszed a tálat. Ha felugrik és odaszalad, felkapod a tálat. Addig nem kapja meg, míg nyugodtan ki nem várja, hogy engedélyt adj az evésre. Mikor elkezdett enni, néhány falat után elveszed tőle a tányért és kezded elölről. 3x vagy 4x eljátszod ezt egy etetés alatt. Én bele szoktam nyúlni a tálba, kiveszek belőle, aztán visszaadom. Meg kell tanulnia, hogy a kaja a gazdié, bármikor elveheti, visszaadhatja, ha neki úgy tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!