Szerintetek lett valami baja?
Hát ezek szerint nem tört le semmije. Ha néhány óra múlva is jól van, akkor valsz belső vérzése sincs. Az elképzelhető, hogy a zúzódások órák múlva vagy holnap jobban fognak látszani. De azok nem olyan veszélyesek. Egy két puklitól nem kell megijedni, mert az lehet vérömleny, pár nap múlva felszívódik.
Egyébként ha más nincs, akkor megúszta. :-)
Sose lehet tudni, milyen nem látható sérülése van. Persze az se mindegy, mekkora volt az ütközés, de ha elesett, akkor biztos nagyobb, mint amihez hozzászokott, szóval én azért megnézetném egy dokival.
A hasonló esetek elkerülése végett pedig neveld meg szépen a kutyádat, falkavezérség, kutyaiskola, satöbbi.
1.Nem kell póráz nélkül sétáltatni a kutyát,engem rohadtul idegesít amikor az enyémet pórázon viszem ,és jönnek oda a kutyák,némelyik barátkozni,némelyik meg nem.Legtöbbbször a drága gazdi a füle botját sem mozdítja.
2.Belső vérzése attól még lehet..sőt..Az egyik ismerősöm pont így járt.Elütötte egy autó a kutyát,semmi baja nem volt,kb 2 napra rá meghalt.
Igen, elképzelhető, belső vérzés, agyrázkódás...ezeknek csak órák múltán lesznek tünetei. De szorítok, hogy minden rendben legyen vele.
Más: ha a kutyád képes így ott hagyni egy másik kutya miatt, akkor kizárólag akkor engedd el, ha nincs autóút a közelben.
Ne engedd rohangálni, kényszerpihenés van.
Nézd meg a nyálkahártyáit (íny) hogy normális színűek-e, figyeld rendszeresen, és ha valami rendelleneset tapasztalsz (túl fehér, v. nyomás után nem pirosodik vissza elég gyorsan) akkor azonnal mutasd meg állatorvosnak. De remélhetőleg megússzátok a belső vérzést.
Holnapra valószínűleg minden tagja sajogni fog (tapasztalatból tudom, mikor elütött egy motor, felkeltem és elsétáltam, másnap meg minden csontom fájt), úgyhogy ehhez mérten levert lehet. Hagyjátok pihenni, és figyeljétek rendületlenül! Bármi szokatlant észlelsz, vidd be az ügyeletre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!