Panzi száraz kutyatápról vélemények?
Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik nem tudnak drágább tápot venni ezeknél, mégis gyönyörű életvidám egészséges, selymesszőrű kutyáik vannak.
Néha még adhatsz mellé színhúst neki megfőzve, és egy tojást néha ráüthetsz a kajájára, vagy levest, meg egy kis maradékot stb..
Hát nem tudom...ezekből a rossz minőségű tápokból nagyon sokat kell adni egy ekkora kutyának, h az megfelelő legyen. Á pedigreeből 400-500 g simán kell egy 25 kg-s kutyának. Akkor gondolom ebből is. Az azt jelenti, h egy 10 kg-s csomag kb 20 napra elég. Tehát a havi költsége 2300 körül van.
Én Joserával etetek, amiből a 25 kg-s vizslakeverékem 250g-ot eszik. Én a 20 kg-os csomagot 9000ért veszem, de ez az Active. Van az Economy tápjuk ami csak 6000, abból kicsit több kell. Olyan 300 g környékén - az azt jelenti, h a 20 kg-os táp kb 70 napig elég, ami több mint 2 hónap, vagyis 2600ból megvan a havi kajája.
Míg a Josera Regularből, ami 8500 ft és 250 g kell egy 25 kg-os kutyának, 80 napig - az majdnem 3 hónap, ha beiktatsz egy-egy házikosztos napot vagy koplalót, ha úgyis elhízott. Így egy hónapra kijön h 2800ból megvan a kutya minőségi kajája.
Számolj ezeknek utána, mert lehet h azt látod h csak 1500 vagy 2000 a tíz kiló, de lehet h többre jön ki - vagy majdnem ugyanannyira - a kutya etetése mintha minőségi tápot kapna. Sajnálom, h ilyen helyzetben vagy, de nem hinném, h azon a havi plusz 500 vagy 1000 Ft-on múlna, ha egyébként meg van internet a családban.
A másik, h én nem hiszem el, tehát olyan nincs, h a kutya kevesebbet eszik és többet mozog és elhízik. Ott nagyon nagy problémák lehetnek. Az ivartalanításnak nincsenek ilyen hatásai. Nekem van nem egy ivartalanított kutyám, akik ivarérés után lettek kipakolva, és mégis nádszálkarcsúak és sportosak. Ott valamit te nem csinálsz jól, mert ez biológiailag nem lehetséges. A kalóriadeficites étrend nem eredményez elhízást.
Kedves kérdező!
Nem értem miért hőbörögsz, a 9.23-as válaszoló teljesen jól összefoglalta, hogy mit tehetsz, mire figyelj oda és, hogy mennyire fontos, hogy pontosan utánaszámolj mindennek, mert ha nem figyelsz, be leszel csapva, aminek elsősorban a kutyád fogja megenni a levét.
Ezzel szemben te kiragadtad az egyetlen (nem túl szerencsés) megjegyzést és azon rugózol.
Értsd meg. Próbálnak neked segíteni, megoldást találni úgy, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
Én egyetlen olyan kutyát sem ismerek aki elhízott volna ivartalanítás után. Igaz, közülük mindegyikkel sportolnak és vissza kellet venni a napi kajaadagjukat.
Szerintem meg senki nem néz le téged, főleg ebben a kérdéskörben nem, hiszen minden körülmény ellenére próbálsz normális feltételeket teremteni a kutyádnak (és nem írsz úgy, hogy az tele legyen helyesírási hibával..). Sok más ember, aki pedig megtehetné, mindenféle szeméttel eteti a kutyáját.
Én azt mondom, hogy ha esetleg tudsz venni csirkenyakat, farhátat esetleg fejet nagyobb kiszerelésben és azt hozzákevered a Panzi táphoz, akkor az már kielégítő lehet. Az a baj ezekkel az olcsó tápokkal, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak szénhidrátot, gabonaalapú mellékterméket, fehérjét meg nem sokat, vagy ha igen, azt is csont-, vér-vagy húsliszt formájában.
Az én kutyáim szeretik a Panzit, amióta azt kaptak nem hajlandóak mást megenni. És a minőséggel sem volt gond, sokkal szebb a szőrük mióta ezt eszik.
Kaptak Ariont is 3000Ft a 3 kg-os kiszerelés, és meg sem ették, csak ha már nagyon éhesek voltak, a Panzik meg neki esnek, látszik rajtuk, hogy jó izűen eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!