Miért utálják sokan a flexi pórázt?
azt egyébként ugye tudjátok, hogy sok városban, kerületben egyáltalán nem lehet szabadon engedni a kutyát, csakis a futtatón (már ha van)?...
Kiképző: én sajnálom a kutyát, ha már kimehet egy kicsit az utcára, akkor ne legyen folyton láb mellett, hisz az neki nem szórakozás... ha már kint vagyunk, akkor engedem, hogy a lehetőségekhez képest szabadon szaglásszon, pisiljen, körbeszaglásszon egy fát, stb... Mi a normál pórázt akkor használjuk, ha nagy tömegben közösen megyünk valahová, és sok az ember... én mindig sajnálom a túlfegyelmezett kutyákat, akik a sima séta során is csak láb mellett mehetnek, tartják a lépést a gazdival, nem szaglászhatnak... ha épp nincs erre szükség, mert nem zavarnak senkit, akkor minek?...
A szabadon engedésről: Nagyon sokan félnek a kutyától, és ha a parkban vagy az erdő szélén szembe jön velük egy szabadon engedett kutya, akkor frászt kapnak tőle, mégha jól nevelt is...
Nem utáljuk a flexit csak mint már leírák nem sok előnye van, és kiképzés szempontjából pedig semmire sem jó...
Ezt a másik amit tipikusan tapasztalatan kutyások mondják. :D Vagy csak irigyelnek? Egy engedelmes kutyának MINDIG több lehetősége és szabadsága van. Vannak olyen emberek akik fel akarnak vágni és ugráltatják a kutyát, de erről nem a kutya tehet, és nem von le az engedelmesség fontosságából. Felvágós emberek ugyanúgy lehetnek a nem engedelmes kutyák gazdái között is... Az én kutyám is milyen szegény, mert nyolc éves, de a póráza (1 db) még újnak látszik. És milyen szegény, mert elengedhetem akárhol... A főút mellett is póráz nélkül jön... Ja és mi van ha földúton sétálunk és átmegy a másik oldara, közben jön egy kocsi? Azt mondom, fekszik, és a probléma meg van oldva... A kocsi elmegy, én meg átmegyek a kutya oldalára, vagy ő jön hozzám és megyünk tovább... Milyen szegény a kutyám ettől...
Ajánlom figyelmedbe egy régebbi kérdésem
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__190486-miert-..
Ha jön valaki akkor kikerülöd és kész... Vagy ha annyira félnek akkor addig rárakod a pórázt amíg elmész előttük, de ehhez nem kell flexi...
Az előttem szólók sok okosságot mondtak már :).
3 gondolat:
1. Ha zavar, hogy minden egyes fűhöz-fához oda kell menni a kutyával, használj futószáras pórázt. Kb. 3m hosszú, és van rajta 3-4 karika, mindkét végén karabinerrel, így állítható a hosszúsága. Mi ezzel sétálunk, ahol szükséges (úttest mellett), és tökéletes.
2. Akármennyire is behívható egy kutya, néha igenis szükséges a póráz. Én út mellett, ahol kocsik robognak 50-el vagy még többel, soha nem sétálnék póráz nélkül, mert nekem a kutyám élete többet jelent, mint a melldöngetés, hogy lám, az enyém itt is tud a lábam mellett menni póráz nélkül. Soha nem tudhatod, mikor ugrik le valamiért a járdáról.
3. Láttál már olyan flexis westiet, yorkiet, aki ne vicsorgott, ugatott, morgott volna őrülten? Ez nem véletlen. Ajánlom figyelmedbe az oldalon található pórázos cikket, hasznos és okos:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!