A futókat csak az én kutyám nem szereti?
Az enyémek a bicikliseknek akarnak mindig köszönni, mert a családunk biciklivel jár és azt hiszeik, minden biciklista ismerős. Ezért ha bicikli közeledik, magamhoz rendelem és leültetem őket, míg a célobjektum el nem halad mellettünk. De határozott tiltással ugyanezt érheted el, esetleg jutalomfalattal elterelheted a figyelmét, ha közeledik egy futó, hiszen te (magasabb lévén) jóval messzebbről észreveszed, ha jön egy, mint ő a talajszintről.
A legtöbb kutya szereti kergetni a mozgó dolgokat, csak ez veszélyes is lehet rá nézve, főleg ha kistestű. Szigorúan tiltsd, mert komoly baleset is lehet a vége, vagy még pereskedés is, ha a "vadászat" hevében belekap valaki bokájába.
Az enyém is vadászta őket, aztán megtanultam letiltani.
Igazából vagy iszonyat szigorúan letiltod, vagy folyamatosan retteghetsz tőle, hogy nem veszel észre egyet előbb mint ő...
Az enyém sem csípte a futókat, mindig előjöttek a zsákmányszerzési ösztönei, és letámadta szegényeket, pedig igazán barátságos Golden kutyus xD
Én úgy csiáltam hogy mikor jött, lábhoz rendeltem, leültettem magam mellé, mondtam erőteljesen hogy NEM!!!, és mikor elkezdte a fülét hegyezni kizökkentettem egy oldalbabökéssel, majd arra eszmélt hogy el is ment a futó.
Aztán ha mégis ki akart volna törni megint kizökkentettem, és szép lassan megtanulta..mostmár nem is érdeklik, szaglászik tovább mellettük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!