Mi az a kutyaterápia? Mit csinálnak a kutyák a kutyaterápián? Vagy egyáltalán mire jó?
Vannak kutyákat terápiázó kutyák, meg embereket terápiázó kutyák. Melyikre gondolsz?
Az embereket terápiázó terápiáskutyák vizsgájának itt találod a leírását: [link]
Tehát kb. ezt kell tudnia.
A kutyaterápia azt jelenti, hogy egy fizikálisan vagy lelkileg sérült KUTYÁT rehabilitálunk. Amire te gondolsz az a kutyás terápia ami azt jelenti, hogy kutyák bevonásával segítünk EMBEREKNEK. Például idősek, gyerekek, beteg emberek felvidítása, sérült, problémás gyerekek/felnőttek fejlesztése.
Keresd meg a lakóhelyedhez legközelebbi terápiás egyesületet, hiszen csak így vizsgázhatsz le, ők minden segítséget meg fognak adni neked, ha alkalmasnak találják a kutyád. A MATESZE honlapján fent van a vizsgaszabályzat, ezeket a feladatokat kell majd teljesítenie a vizsgán és ezekre kell gyakorolni.
Itt előttem mindenki elmondta már amit kellett.
Mikor meghoztam a kutyám nekem is voltak vele ilyen céljaim, hogy elkdezdeni minél fiatalabban, de erről letettem, mert a kutyám olyan szinten hiperaktív, hogy ilyen goldent még a világ nem látott..
Szóval nekünk maradt az agility :))
A terápiás kutyák (már ha erről van szó) agressziómentes és jól képzett állatok. Elég sok helyen és helyzetben alkalmazhatóak. Sajnos itthon nem igazán elterjedtek.
Mivel ez legtöbbször önkéntes formában zajlik a kutyázás, ezért nagyobb anyagi befektetést jelent (eü. előírások elég szigorúak, utazás stb.), de ha tényleg alkalmas rá a kutyád, és persze te is, akkor nagyon hálás "munka".
Múltkor idősek otthonába voltam a kutyussal, és sok ott lakó a sírást is elkezdte, olyan régen látott már kutyát, és van akinek nincs más látogatója rajtunk kívül.
Gyerekeknél fejleszt, főleg súlyosan sérült gyerekeknél látványos a fejlődés, ahogy megnyílnak a kutya miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!