Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, hogy éjszaka...

Mit csináljak, hogy éjszaka ne ébredjen fel a kutyusom, vagy csak ne ugasson addig amíg oda nem megyek hozzá?

Figyelt kérdés

Szerdán hoztuk haza, a kis Bichon Havanese kiskutyámat.

Első 2 napban ott voltam vele mindig, éjjel nappal, az ágyam mellett aludt, de elkezdtem neki tanítani, hogy nem mindig akkor megyek oda hozzá, amikor ő akarja. Szóval amikor nyüszített,ugatott, nem mentem oda hozzá, amíg abba nem hagyta, vagy ha nem hagyta abba, erőteljesebben rászóltam.

Második éjszakát töltötte már a saját helyén, éjszaka becsukva az ajtóval, hogy ne mehessen akárhova, mivel a szobatisztaságon még dolgozunk. Amíg alszik, nincs semmi gond, de ha megébred rögtön nyüszít, ugat..amíg oda nem megyek hozzá, szóval szerda óta nem nagyon aludtam.

De ezen kívül, imádni való kis bohóc:)

Szerintetek mit csináljak, hogy éjszaka ne "hisztizzen"?

Még így utoljára... a falkavezérséget tanulgatjuk, úgy csinálok mint ha ennék a táljából, és ő csak utánam a "maradékot" kapja, meg belenyúlkálok a táljába, amikor eszik, és néha odahelyezkedek a helyéhez, hogy tudja, hogy akármikor elfoglalhatom tőle.

2011. dec. 19. 09:02
1 2
 11/16 Akiteki ***** válasza:
Most szólok, mert néhány hónap múlva az lesz a kérdés, hogy miért nem szobatiszta. Ne engedd, hogy a lakásba pisiljen, akár pelenkára, akár mellé!!!
2011. dec. 19. 11:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Igen azt én is írni akartam, csak elfelejtettem, hogy jobb lenne, ha a pelenkát hanyagolnád, mert én is úgy tudom, hogy így nem lesz szobatiszta a kutya. Pl. volt már itt olyan kérdés, hogy miért piszkít a kutya oda, ahol kölyökkorában a pelenkája volt. Szóval én nem véletlenül nem vettem neki pelust, megpróbálom betartani, hogy 2-3 óránként leviszem sétálni.:)

2011. dec. 19. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, a pelenka kényelmes lehet eleinte, de aztán több gondot okozhat, mint amennyit megúsztál vele.
2011. dec. 19. 13:25
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Ööö holnaptól minden ébredés után kiviszem, akkor is ha nagyon fázik..5 percet kibír. Tegnap vettünk megint egy csomag pelust, remélem hogy ez az utolsó csomag.

Nem sokára megkapja a 2. oltását, addigra el akarom hagyni a pelust.

2011. dec. 22. 17:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, az én havanesem sohasem sírt. Eleinte ott aludt az ágyam melett, aztán az ágyamban. Sosem kelt fel, ha meg hamarabb ébredt mint én, akkor is csak ott üldögélt, nem nyöszörgött meg semmi.
2012. febr. 6. 21:15
 16/16 A kérdező kommentje:
azóta magától megoldódott a probléma, amúgy már velem alszik:)
2012. febr. 6. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!