Mennyire legyen változatos az étrendje egy 5 hónapos kiskutyának?
Figyelt kérdés
Esetleg ez függ a fajtától is?2011. dec. 17. 23:38
1/11 anonim válasza:
Semennyire, válasszatok ki neki egy jó minőségű tápot és kapja azt. Egy kutyának nincs szüksége változatosságra.
2/11 Akiteki válasza:
Ha egész életében ugyanazt a tápot kapja, az a legjobb neki.
3/11 anonim válasza:
Nem változatosnak kell lennie, hanem egészségesnek.
4/11 anonim válasza:
Egyetértek minden előzővel, nem kell hogy változatos legyen az étrendje, válasszatok neki egy jó minőségű tápot és kapja azt, az a legegészségesebb!! ;)
5/11 anonim válasza:
nem biztos a táp a legegészségesebb. jobb ha főz rá,de erre keveseknek van ideje.
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem lenne rá időm. És mit kéne neki főznöm. Hallottam a főtt húsról. Milyen húst ajánlotok? Hallottam, hoyg kaphat húslevest is, főtt zöldségféléket. Ezt milyen időközönként adjam neki szerintetek?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2011. dec. 18. 17:11
7/11 Akiteki válasza:
Nem ennyire egyszerű. Nem csak húsra van szüksége, hanem egy csomó más mindenre. Ha főzöl neki, akkor szükséges kiegészítő vitamin is. És sokkal drágábban jön ki az etetése.
8/11 A kérdező kommentje:
Értem. Ha szinte csak tápot kap, akkor nem túl egyhangú? Ha főzök, ráadásul zöldségféléket is akkor abban van vitamin nem? Mégis kell vitaminkiegészítő? Tápban annyi a vitamin, hogy akkor nem kell? Azért kérdezek ennyit, mert kezdő kutya tartó vagyok, sokat olvastam utánna dolgoknak, de egyik helyen ezt írják, másik helyen azt. -.-
2011. dec. 18. 17:48
9/11 Akiteki válasza:
Ha prémium minőségű tápot kap, akkor semmi más nem kell mellé.
10/11 anonim válasza:
Most mondtuk, hogy nem baj, ha egyhangú! Nem fog a kutya soha azon gondolkodni, hogy már megint ugyanaz a kaja, mint tegnap volt. Ö ösztönből táplálkozik, nem foglalkozik a gasztronómiával. Ha annyira az ízre menne, akkor nem zabálná fel az emberszart és a soknapos dögöt sem. Ha téged megnyugtat, hogy főzöl neki, akkor tedd azt. Lehet a hentesnél kapni olcsó nyesedék húst, farhátat, bármit, ami hús és ami az ember számára már kevésbé vonzó. Összefőzöd egy kis rizzsel és zöldségekkel, fűszerek nélkül és a kutyád baromira fogja díjazni! Ezt sem kell változatosan csinálni, kaphatja egész életében ugyan azt. Ezzel csak az a baj, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható zöldségek és húsok tápanyag összetétele változó, nem tudhatod, hogy megkapja-e a kutya az összes szükséges ásványi anyagot és vitamint. Nem tudod, hogy amiket beleteszel, az miből mennyit tartalmaz. Ezért kell plusz vitamin és egyéb táplálékkiegészítők. A főzés a vitaminok nagy részét is tönkreteszi. A jó minőségű táp megfelelő arányban tartalmazza a kutya számára szükséges anyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!