Nagyanyámnak rövidszőrű tacskói vannak immár 40 éve. Semmi baja a hideggel, ha fázik bemegy az óljába. Soha mégcsak meg se fáztak.
2011. dec. 15. 11:28
Én is osztom azok véleményét akik szerint csak divat,és felesleges..
A kutyaruhák jó ha 5-6 éve vannak divatban.Előtte senki nem öltöztette a kutyáját(még a tacskót sem) előtte nem festették aki a kutya körmét,mégis 15-20 évig is eléltek a kutyák..Semmi bajuk nem lett.
De másrészről vannak mesterségesen előállított kutyafajták(én csak genetikai mutánsoknak hívom őket) akiket úgy tenyésztettek ki,hogy a gazdi divatmániája is érvényesülhessen..Ezeket a kutyákat kell öltöztetni..(ilyen pl: a kínai kopaszkutya)
2011. dec. 15. 11:33
Az a baj,hogy sokan emberi tulajdonságokkal ruházza fel a kutyákat.Képtelenek elfogadni,hogy a kutya állat,és nem ember..Évszázadok óta elvolt a kutya úgy hogy nem volt ruhája,és nem haltak bele ha nem volt kis dzseki rajtuk..(gondolj a sok kóbor ebekre,ők is elvannak..)
2011. dec. 15. 11:35
4/13 A kérdező kommentje:
igen. Valahogy én is erre gondolok. Kopasz kutya, yorkie meg ezek fajtái. Pl. Francia bulldog, bostoni terrier, mopsz ide tartozik szerintetek?
5/13 A kérdező kommentje:
3 válaszoló
Pontosan, viszont általában a kóbor kutyák nem ezek közül a ki kísérletezett kutyuk közül kerülnek. Bernáthegyi meg társai, hosszú szőrű kutyák nem hinném, hogy megfáznának, mint ahogy írtátok, hogy a ruhák megjelenése előtt sem volt semmi probléma. De más a helyzet szerintetek a túltenyésztett úgymond kényes fajtákkal?
ha egy kutya lakásban van tartva ahol 20-24 fok van majd kiviszed a hidegbe ahol mondjuk - 5 akkor a kutya szervezete 25-30 fokos hőingásnak van kitéve ez nem tesz jót nekik. Pl nekem agaraim vannak a lakásban és télen még pisilni se hajlandóak kimenni és ruhában is fáznak (salukik) rövid szőrű lakásban tartott kutyánál szerintem nemárt.
2011. dec. 15. 11:42
nkünk rövidszőrű keverék kutyusunk van és bizony kértünk neki pulcsit, mert szoba kutya de amikor vittük le sétálni stb nem akart kijönni a lépcsőházból mert fázott... sőt olyan is volt hogy inkább hazaszaladt a séta közben
2011. dec. 15. 11:45
8/13 A kérdező kommentje:
aha. Mondjuk ez így logikusan is hangzik. Más az, ha lakásban van egész életében, vagy egész életében kint él...
Nekem francia bulldogom van(lakásban) Ha akarnám sem tudnék ruhát adni rá,mert nem bírja elviselni..Rendszeresen megyünk a parkba,és soha nem fázott meg..A kutya szalad,futkározik,és nem is érzi hogy fázna..8 éves de egyszer sem volt megfázva..
2011. dec. 15. 11:46
elsősorban nem a megfázás ami gondot jelent hanem az ízületeket érő hőingás ami olyan 10-14 éves kor körül jelentkezik és gyakran ízületi gyulladásokkal (sántítás, nyomásra jelentkező fájdalom) járhat... ez a "panel" kutyák gyakori betegsége idős korban, kifejezetten a rövid szőrűeknél szokott megjelenni
2011. dec. 15. 11:51
Kapcsolódó kérdések: