Miért rossz a Pedigree száraztáp?
Attól rossz minőségű egy táp, hogy hús helyett húsipari termékeket és bizonytalan eredetű állati zsírokat tartalmaz. Töltőanyagként rizst és kukoricát, kukoricasikért, szóját használnak a készítéskor. (A kukoricasikér a kukorica feldolgozását követő maradék, egyáltalán nincs tápértéke, csupán rost.) Szintetikus tartósítószereket és színezékeket tartalmaz.
A jó minőségű tápban ezzel szemben az első helyen az emberi fogyasztásra alkalmas hús kell, hogy legyen. Tartósítószerként a C és B vitaminokat használnak, a szintetikusakat pedig mellőzik.
El tudod te is olvasni, mi van benne, meg tudod ítélni ez alapján magad is hogy jó minőségű-e a táp vagy sem. Igazából azért rossz szó a minőségire pl hogy premium táp mert ennek kéne lennie a normálisnak. Ha te meggondolod, mit eszel, akkor azt is át lehet gondolni a kutyának mit adsz. (Egyébként a jobb minőségűből kevesebbet eszik, mert nagyobb a tápértéke.)
Azért mondják, hogy kezdetben azzal etess, amivel a tenyésztő, mert ez csökkenti a költözéskori stresszt. Ezen kívül a tenyésztők általában jó minőségű táppal etetnek, ha pedig te gyengébb minőségűt adsz neki, attól mehet a hasa, így arra mindig fokozatosan kell átszoktatni, keverve a régivel. Ez a helyzet nem áll fenn, ha te adod a jobb minőségűt, rosszabbról jobbra történő váltástól nem fog menni a hasa.
(Egyébként gyanús, hogy a tenyésztő pedigree-vel etet, én lehet meggondolnám tőle a vásárlást.)
A legrosszabb benne és ami miatt a TESCO -s tápokat is jobbnak szokták ítélni az az, hogy színezék van benne ami terheli a vesét és a májat. Továbbá ízfokozókat is tartalmaz ami szintén csak terheli a szervezetet és értéke nincsen..
A fehérje tartalma tűrhető....lenne ha ez nem növényi fehérjéből lenne előállítva (a hús tartalma minimális)
Ha ezzel etetett akkor az nem tenyésztő... ellenben ha a kölyök ezt kapta ahol addig élt akkor kapja azt továbbra is és fokozatosan rá kell szoktatni jobb tápra.
Így már értem, köszönöm!:)
Direkt odaírtam zárójelben, hogy esetemben nem tenyésztőtől lett vásárolva a kutyus, ezzel tisztában is vagyok.:) Akkor biztosan nem veszek neki Pedigree-t. Tudnátok ajánlani valami viszonylag olcsóbb kategóriájú de jó minőségű tápot?
Nem egyértelmű számomra, hogy felnőtt vagy kölyökkutyád van, a link, amit bemásolok, felnőtt kutyáknak való Josera táp.
Nagyon szívesen, ez a táp biztos jót fog tenni neki, de ha esetleg akárnál egy fokkal még minőségibb tápot venni, ami ugyanakkor pénztárcabarát szintén(drágább, de nem annyival mint egy prémiumtáp) akkor tudom neked javasolni a Happy Dog tápot is.
Tudod kölyökkutyáknál nagyon fontos, hogy milyen táppal eteted őt. Most van növésben, alakul ki a csontozata, nagy léptekben fejlődik a szervezete. Tehát teljesen igaz, hogy azt mondják ilyenkor nagyon ajánlott prémiumtáppal etetni, legalább 1 éves korig, aztán ha anyagilag szükséged van spórolásra, akkor áttérhetsz egy olcsóbb tápra.
Szóval: ha teheted, akkor a happy dog táp nagyon jó, de ha az már túl drága, akkor a joserával is nyugodt szívvel etethetsz.
Adok neked linket azért a happy doghoz is, nézz körül, gondold végig aztán ahogy neked megfelel úgy vegyél tápot.
Ez nagytestű kölyökkutyának való táp.
Ha megkérdezhetem, milyen kutyusod van?
Ez már tényleg kicsit több, de nem olyan vészes, még átgondolom. Igen, tudom, hogy most fontos, hogy mit esznek ezért is kérdeztem rá.:)
Bichon havanese kutyusom van, de még nincs itthon velem, úgyhogy még maradt időm átgondolni ezeket a dolgokat, de mindenképpen szeretném, ha egészségesen és szépen fejlődne.:)
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!