Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek miért nevetnek...

Az emberek miért nevetnek mikor a kiskutyám nekiront az ő nagykutyájuknak?

Figyelt kérdés
Amikor az emberek sétálni viszik a kutyáikat és az enyém megtámadja a kutyáikat akkor miért kezdenek el nevetni? ( nem szoktam a kutyámnak hagyni) Ez nem vicces.
2011. dec. 14. 17:00
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
nem ezt szokta csinálni. Fel szoktam venni el szoktam vinni és mondom neki hogy: nem,fujj,nem szabad! ezeket szoktam.
2011. dec. 14. 19:36
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

Ez kevés. Javaslom, hogy olvasd Jan Fennel: Kutyapszichológia című könyvét (Google első két találat), mielőtt súlyos baleset lesz! Valószínűleg más hibákat is elkövetsz a nevelésénél, de még nem késő helyrehozni. A youtube-on meg nézd A póráz két végén-t, abból is tanulhatsz (talán magadra is ismersz). Például ez a két rész (nem hosszúak, nézd végig őket!):

http://www.youtube.com/watch?v=-_RWM0zDg8Y

http://www.youtube.com/watch?v=DtrZ38a1cYk

2011. dec. 14. 19:59
 13/25 A kérdező kommentje:
Szotyi ( így hívják) nem ilyen. sokkal kedvesebb. Nem harap nem ugat. nagyon kedves kiskutya.
2011. dec. 14. 20:10
 14/25 anonim ***** válasza:
Amúgy ez engem is érdekel, meg még az is, hogy akkor hogy is tudnám erről leszoktatni a kutyámat azon kívül, hogy rászólok és rövidebbre fogom a pórázt. Mert valaki írta, hogy ez nem elég. Ha meg valaki azzal jönne, mert jöttek itt azzal is mindjárt, hogy nem foglalkozik eleget az érintett a kutyujával, akkor mindjárt megjegyzem azt is, hogy de! eleget foglalkozok vele mert jól nevelt kutyát szeretnék belőle nevelni mindenki érdekében. :)
2011. dec. 14. 20:11
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

azzal, hogy fölveszed, csak azt erősíted meg benne, hogy tartania kell a másik kutyától, és esélye sincs normális kapcsolatot kialakítani. Ha látod, hogy kutya jön felétek, akkor jutalomfalattal tereld el a figyelmét, még az előtt, hogy elkezdhetne morogni.

Először csak szokja meg, hogy kutyák vannak körülötte, és ez nem jelenti azt, hogy neki támadnia kell.

Nekem yorkshireom van, az elmúlt 5 évben azt hiszem 2 alkalommal vettem csak föl, akkor is azért, mert a helyzet NAGYON úgy kívánta. Egyébként hagyom, hogy oldja meg egyedül a helyzetet. Nem minden kutyának örül természetesen, de akkor azt kikerüli.

2011. dec. 14. 20:22
 16/25 anonim ***** válasza:
96%

ma 20:11, képzeld magad a kutyád helyzetébe.

Mész anyukáddal az utcán, és jön feléd valaki, akivel szemben egy kicsit bizalmatlan vagy. Anyukád észreveszi ezt, és még oda sem értetek az illetőhöz, de ő már rád szól (érezhetően aggódó hangon), hogy nyugi, ne aggódj, és elkezd arrébb húzni.

Ezek után Te nem leszel még idegesebb? Ha az illető odaér melléd, szinte már vágnád is pofán.

De ha anyukád nyugodt, mosolygós hangon azt mondja (miközben nem rángat, sőt, meg is simogat biztatóan), hogy "nézd milyen kedves ember, köszönjünk neki" akkor Te is sokkal nyugodtabb leszel.

Szerintem a kutyád ugyanígy van ezzel a dologgal. Minden egyes rezdülésedet érzékeli, azonnal megérzi, ha ideges és bizonytalan vagy.

2011. dec. 14. 20:29
 17/25 A kérdező kommentje:
Jól van. ezentúl majd elterelem a figyelmét egy kis finomsággal! De akkor mi van ha a másik ember kutyája támadja meg? Akkor mit tegyek?.
2011. dec. 14. 20:37
 18/25 anonim ***** válasza:
93%
5az nem jó ha finomságot adsz neki mivel az jutalmazás és te nem ezt a viselkedést akarod jutalmazni. Egyszerűen zökkentsd ki ebből az állapotból. Én ezt úgy csináltam hogy megcsíptem az oldalát ha láttam hogy kezd elborulni az agya. Nekem bejött .
2011. dec. 14. 21:01
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Miért támadná meg? Ne aggódj emiatt, a kutyák nem gyilkolják egymást. De ha mégis olyan kutyát látsz közelíteni, akivel nem akarod összeengedni, akkor egyszerűen menjetek más felé.
2011. dec. 14. 21:03
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azt mondtam, hogy akkor kell jutalmazni, ha épp ugatva rángatja a pórázt.

Az elsősorban arra van, hogy a kutya figyelmét elterelje. Nem kell azonnal odaadni, abban a pár másodpercben, amíg elmennek a másik kutyával, csak tartsd a kezedben, de úgy, hogy ne tudja elvenni. Amint elmentek a kutyával, és a tiéd nem ugatott, add oda, és dícsérd meg.

Nekem a bökdöséses kizökkentés sem szimpatikus. Te örülnél, ha valaki oldalba bökne, miközben épp kezdesz ideges lenni? Szerintem én erre is csak még idegesebb lennék.

2011. dec. 14. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!