Az normális ha a csivavám (chihuahua) egyre többet morog?
Sziasztok! Van egy csivavám! Nagyon szeretem. Aggódom érte. Egyre többet morog. 4 éves lesz. Ez azért van mert öregszik? És ez normális?
Egy aggódó gazdi
Nem nem normális.
Konkréten mikor, vagy mire morog?
Nem normális. Emberre nem szabad morognia egyetlen kutyának sem, legalábbis nem az ölebeknek. Más kutyákra morogni meg kifejezetten veszélyes, főleg egy csivavának, hiszen mi van, ha egy kutya komolyan veszi és odaharap neki? Kapásból kipurcan.
Ne engedd. Valószínűleg csak elkanászodott és azt hiszi, ő a góré a házban. Nem ártana letisztázni vele a rangsort és a falkavezérséget. Annak ellenére, hogy pici, akkora egója van, mint egy német juhásznak, és ennek megfelelően kutyaként kell vele bánni. Nem durván nyilván, de határozottan, következetesen, szabályokat betartatva. Eleinte nem lesz ínyére, de inkább ez, mint hogy megharapjon valakit. A legtöbb kutya megkönnyebbül és megnyugszik, ha konkrét határokat szabnak neki.
Ja, játék közben? Az kicsit más, akkor az én kutyám is morog-vicsorog, még a fogát is csattogtatja, de egy szóra abbahagyja, ha túlságosan eldurvul a játék.
Ha úgy érzed, hogy nem jópofizásból csinálja, vagyis igazi haraggal morog, akkor cselekedj. Ha csak játszik, szerintem nincs gond, amíg tudod kontrollálni, nehogy átessen a ló másik oldalára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!