A kutyám nemsokára szül, tanácsokra van szükségem (? ) Többi lent
Viszonylag kistesű keverék kutyám kb 1 hét múlva szül. Már 10-11 éves, pontos korát nem tudjuk. Csakugyan elég kistestű kutyától lesznek a kölykök, kettőt biztosan szül. A doktorknő azt mondta, kartonpapírra rongyokat tegyünk, ez lesz a szülés helyszíne. Azonban nem tudom, hogyan juttassam majd őt oda...már most szoktassam arra, hogy ott aldujon? Vagy mikor megkezdődik a szülés tegyük őt át? De mi lesz ha éjjel szül?
Kérlek adjatok tippeket...minden kis segítségnek örülök!
16:19-nek
azért írtam azt mert nem elég hogy fajtajellegű kutyákat szaporítanak , jó itt nem szapoírtásról van szó , keverék kutya is szülhet, csak már annyi keverék kutya van az utcán és a menhelyeken szóval azért nem tolerálom hogy ha keverék kutyának lesz kölyke... és még öreg is szegény..
Tippet akarsz? Vidd el másik orvoshoz, olyanhoz aki hajlandó még most is ivartalanítani.
Könyörgöm, tudtad, hogy felcsinálták a kutyádat és nem tettél semmit? Ezek után azt mondani, hogy nem a ti hibátok, hát...
Szüljön csak nyugodtan, végül is, az a jelenlegi kb. másfél millió gazdátlan kutya nem elég még.
Nem teljesen ti tehettek róla? Életemben nem volt szuka kutyám (épp az ilyen esetek miatt), de ha lenne, az lenne az ELSŐ dolgom, h irány ivartalanítani. 10 éves. NEm tudom mióta van nálatok, de sose jutott eszetekbe, h ivartalanítsátok?
A dokid meg nem bizti h a legjobb. Simán ki lehetne még pakoltatni. Az, h veszélyes rá nézve természetes, minden műtét veszélyes. De ugyanekkora veszéllyel jár az ő korában az ellés is.
És akkor már meg sem kérdezem, h mi lesz a kölykökkel. Oltások, féreghajtás, chip?
Merthogy a chip KÖTELEZŐ, ha másnak adod őket oda:
41/2010. (II.26.) Kormányrendelet a kedvtelésből tarott állatok tartásáról és forgalmazásáról
3. § (2) Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minősülő más módon átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet.
Rendben, utolsó válaszoló, igazad van, a mi hibánk. Az itteni állatorvos a város legjobbja...de megpróbálhatjuk vinni máshoz is.
Viszont mindenkit megkérek, vegye figyelembe, ami megtörtént, az megtörtént! Ezen nem lehet változtatni, és fölösleges szitkozódni! Tudom, mekkorát hibáztunk, és épp ezért kérdem a ti véleményeteket ahelyett, hogy hagynám csak úgy megszületni a kölyköket!!! Szeretnék értelmes válaszokat kapni, hogy hogy segíthetnék a legjobban!
Szeretem a kutyámat...ha a tiétekről lenne szó, nektek sem segítene, ha a történtek után még jópáran a fejetekhez vágnák, hogy egy rakás szarnyi felelősségérzet szorult belétek!
Akinek ekkora szája van, kíváncsi vagyok ugyanilyen helyzetben mit tenne...a rosszalló véleményeket kérem megtartani magatoknak!
Figyelj! Nem véletlenül írom, amit írok. Mondom, ma is csak az egyik gyepin 3 kutyát kellett elaltatni. Egyszerűen túl sok van belőlük. Ideiglenes gazdik se nagyon vannak már, véglegesek meg olyan kevesen, mint még soha.
Hidd el, a mostani ivartalanítással jobban járnál. Igen, kockázatos (mint ahogy írtam már), de egy ilyen idős szukának a fialás is ugyanekkora, vagy még nagyobb veszéllyel jár. Ilyenkor a kiskutyák nem szenvednek, szépen elalszanak.
DE vehetjük az anyagi részét is. Tegyük fel, h lesz 3 kölyök. Oltások : 4 oltás fejenként: 20ezer Ft. 3 kölyöknél: 60 ezer.
Féreghajtás kétszer: fejenként 1000 Ft, 3 kölyöknél 3000.
Chip: fejenként 6000 Ft, 3 kölyöknél 18ezer.
Összesen: 81 ezer Ft.
Ezzel szemben:
Ivartalanítás: 12-16 ezer. És egy életre megoldódik az ehhez hasonló probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!