Miért van az hogy más célra kell akkor más az ár?
Ha elmegyek egy tenyészőhöz és kiválasztok egy kutyát. Ha hobbi célra kell a kor 70.000Ft ha kiállításra akkor 100.000Ft ha tenyésztésre akkor 120.000Ft ugyan az a kutya.
De miért?
Nem ugyanaz a kutya.A hobbi kutya általában rendelkezik olyan hibákkal,amelyek kizárnák a tenyésztésből,vagy legalábbis kétségessé tennék,hogy jó eredményt érjen el kiállításon.
Én még tenyésztés-kiállítás megkülönböztetésről nem hallottam,hiszen elvileg a kiállítás azért van,hogy a kutya ott minősítést nyerve alkalmassá váljon a magas tenyésztésre.Bár lehet,én tudok valamit rosszul.
A választ köszönöm!
Én mikor egyszer megkérdeztem egy kennelt ott még ezt a 2 is külön vették.....
Ja é most már értem hogy miért kérdezik meg hogy mire kell a kutya.
De ha pl. valaki hobbi célra vesz kutyát de végül mégis el akar menni vele kiállításra de az a kutya színhibás vagy valami akkor ez hogy van?
Mert a hobby célba belekalkulálom a kutya ivartalanításának költségét is.
Nem hibás, nem rosszabb, mint a többi, ugyanaz a kutya, csak más a cél a vásárlásnál. Tudom, hogy aki hobbyra akarja, az nem fog kiadni 120 ezret érte, de aki kiállítani, tenyészteni akarja, az tudja, hogy ez még így is olcsó ár.
akkor is van rá esélyed ha a mind a két szülő csípője A-s. A diszplázia a jelenlegi kutatások szerint nem bizonyítottan öröklődő betegség. Szűréssel állomány szintjén alig lehet javulást felmutatni. Jelenleg ott tartanak, hogy talán a hajlam öröklődik... de meggyőző kutatási anyagot még ezzel kapcsolatban sem olvastam..
Mellékesen megjegyzem ennek semmi köze a kérdéshez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!